«Не можна використовувати насилля для того, щоб оберігати християнську мораль», — Глава УГКЦ під час зустрічі з молоддю у Зарваниці

Ніколи не можна насаджувати правду силою та використовувати насилля для того, щоб оберігати християнську мораль. Це є абсолютно проти християнської моралі. Господь нікого не хоче змусити силою вірити в Нього або бути щасливим… Церква ніколи не хоче проти чогось діяти, бо Церква завжди за Когось. Передусім Церква хоче захистити гідність людини.

На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у суботу, 14 липня, під час зустрічі з молоддю у Зарваниці. Окрім цього, молодь також мала нагоду зустрітися із кардиналом Ґвалтьєро Бассетті, Президентом Італійської Єпископської Конференції.

Загалом під час заходу Предстоятель УГКЦ у своїй промові та відповідях на  актуальні запитання акцентував увагу на важливості сімейних цінностей та на істинній любові у всій її повноті у сучасному житті християнина.

“Любити — означає бути здатним віддати своє життя за того, кого любиш. Та єдність, яка існує між Ісусом Христом і Церквою, може бути пізнаною і видимою у світі через чоловіка і жінки”, — промовив Глава УГКЦ.

За його словами, Всевишній заклав у кожному з нас певну таємницю, яку запрошує нас відкрити. І ця таємниця може бути пізнаною лише тоді, коли ми зламаємо свою самотність і вийдемо назустріч іншій людині.

На його думку, подружжя і богопосвячене життя — це є два способи як вмерти для себе та жити для іншого. Тож наше завдання — навчитися любити.

“Ми сьогодні живемо у світі, в якому уява (яку людина має сама про себе) може кардинально відрізнятися від плану, який Бог має про неї. Основне із ключових понять гендерної ідеології полягає в тому, що я сам себе творю, — зазначив Блаженніший Святослав і згодом додав: Ця ідеологія починає насаджувати певні уявні людські права, які є невидимі, які не мають нічого справжнього та нічого спільного з істинною свободою, правом, законом. Як проти цього діяти? Церква ніколи не хоче проти чогось діяти. Церква завжди за щось. Передусім, Церква хоче захистити гідність людини, навіть тієї людини, яка є розгубленою, не знає ким вона є, чи була зранена тим чи іншим досвідом. Церква хоче відкрити велику таємницю про гідність кожної людини, і навіть, коли ми є найбільшими грішниками, ми все ж таки залишаємося гідними. Небесний Отець ніколи не перестане любити нас через наші гріхи. Ми самі себе перестаємо любити і самі себе нищимо своїми гріхами!” — зазначив Глава Церкви.

Він переконаний, що саме Божі заповіді є правильним дороговказом для нас. Тому не варто піддаватися на різні спокуси, а жити відповідно до Божих істин та виконувати Його закони.

“Ніколи не можна правду насаджувати силою. Ніколи не можна використовувати насилля для того, щоб оберігати християнську мораль. Це є абсолютно проти християнської моралі. Коли хтось уживає якусь силу з метою напасти на того, кого вважає грішником, то таку людину не можна вповні вважати християнином. Господь нікого не хоче змусити силою вірити в Нього або бути щасливим. Правда має силу, яку не треба захищати і насаджувати, правду треба свідчити своїм життям, правду треба проголошувати”, — наголосив Блаженніший Святослав.

Він також запевнив, що варто жити християнським життям, тоді наше свідоцтво буде настільки сильним, що переможе будь-які ідеології, тоталітарні режими чи закони.

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *