Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 16 липня 2018 року

Краматорчани на рівні області довели, що є найкращими в армспорту

У Краматорську в саду Бернацького відбувся обласний чемпіонат з армспорту.

У ньому взяли участь спортсмени з Краматорська, Лиману, Бахмута і Маріуполя. Всього масштаб заходу налічував понад 20 учасників.

У командному заліку перше місце посіла збірна Краматорська, другою стала команда Маріуполя, а третіми – представники Лиману.

Переможці чемпіонату нагороджені кубками, медалями та грамотами Департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

За матеріалами сайту 6264

«Сьогодні трошки побачили Казбек» – Краматорські альпіністи готові до сходження

Як уже повідомляв “Восточный проект”, 11 альпіністів з Донецької області, серед яких 5 краматорчан вирушили підкорювати одну з найвищих вершин Європи.

Сходження вимагає певної фінансової підтримки. Її альпіністам надали чиновники та Краматорська міська рада. На виділені кошти альпіністи придбали необхідне спорядження, а також квитки до Грузії.

Альпіністи виїхали з Краматорська 11 липня. Сьогодні кореспонденту “Восточного проекта” вдалося зв’язатися з одним із членів команди, кандидатом у майстри спорту і чемпіоном України з альпінізму і скелелазіння Романом Стрельніковим.

“Вчора ми повним складом прилетіли в Тбілісі і відразу з аеропорту поїхали в селище Казбегі, звідки, власне, і почнеться наше сходження. Уже закупили продукти. Переночували. І сьогодні піднялися на висоту 2150 м. Акліматизація. Але це нормально. Трохи доторкнулися до мрії – побачили Казбек. Чекаємо хорошу погоду, щоб почати сходження. Тут другий день ллє дощ”, – повідомив по телефону Роман.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

У Краматорську пройшов турнір з більярду

В більярдному клубі, який недавно відкрився в Краматорську, проходив аматорський турнір з більярду.

У турнірі брали участь 22 гравці з різних міст України.

На чемпіонат приїхали професіонали з Торецька, Дружківки, Сєвєродонецька, Костянтинівки, Бахмута, Слов’янська та інших міст, які показують вищий рівень гри в цьому виді спорту, але в цей раз турнір проходив на аматорському рівні без поділу на професіональну та вікову категорії.

Серед учасників було два молодих обдарування 12-ти і 13-ти років, які нарівні з дорослими беруть участь в турнірі.

В результаті змагань троє переможців отримали цінні подарунки.

Призові місця розподілилися наступним чином:

1-е місце: Арам Геворк, м. Горлівка.

2-е місце: Іван Козій, м. Краматорськ.

3-е місце: Максим Круговий, м. Ізюм.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

У Краматорську відбудеться ряд заходів від Представництва ЄС

У Краматорську відбудеться ряд заходів від Представництва Європейського Союзу в Україні.

19 липня о 12:00 у Авангард-Холі (вулиця К. Гампера, 3-А, сад Бернацького) відбудеться тренінг для представників неурядових організацій, зацікавлених в подачі заявок на гранти і проекти ЄС.

Під час заходу будуть презентовані пріоритетні напрямки допомоги від ЄС для України. Також відбудеться огляд тривалих освітніх, молодіжних, культурних і ділових програм і проектів Євросоюзу, які доступні для України мінімум до 2020 року, а також інформаційні ресурси Представництва ЄС. Серед них Horizon 2020 року, Creative Europe, Culture Bridges, Erasmus +, eTwinning Plus, COSME, EU4Business і ін.

Тут же о 14:00 відбудеться тренінг для громадських організацій «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?». Взяти участь можуть представники громадських організацій і ті, хто тільки планує їх відкрити.

20 липня о 14:00 на базі Донецької торгово-промислової палати відбудеться семінар для представників місцевого бізнесу «Як знайти бізнес-партнера в ЄС?».

Також 20 липня об 11:30 в Донецькому обласному дитячо-молодіжному центрі (вулиця Паркова, 99) відбудеться брейн-ринг на європейську тематику. Взяти участь можуть школярі, студенти і представники активної молоді.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Металургами ЕМСС освоєно понад 300 марок сталей різних стандартів ГОСТ, DIN і АСТМ

Практично кожен місяць на ЕМСС є виробничі досягнення, про які можна говорити з гордістю.

На підприємстві постійно йдуть роботи по освоєнню нових видів продукції, розширення марочного сортаменту, вдосконалення якості виробленого металу.

В даний час металургами ЕМСС освоєно понад 300 марок сталей різних стандартів ГОСТ, DIN і ASTM. З 2017 року на заводі було вироблено понад 2500 т високолегованих нержавіючих марок сталі мартенситного і аустенітного класу для виготовлення виробів АЕС, в тому числі з марок сталі, вироблених в минулі періоди, а також освоєна нова марка сталі по перспективному проекту EDF.

Гордість ЕМСС – виробництво великогабаритних зливків. Тільки за останній рік в електросталеплавильному цеху ПАТ «ЕМСС» були успішно відлиті 10 великих злитків вагою від 205 до 290 т, а також злитки-гіганти вагою 355 т і 415 т. На сьогоднішній день Енергомашспецсталь – єдине підприємство в Україні, яке здатне виробляти таку продукцію.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

«Кугуар» врятував життя службовців Краматорського прикордонного загону під час обстрілу

Сьогодні, 16 липня, поблизу КПВВ «Майорськ» терористи вели обстріл. Під вогонь потрапили прикордонники Краматорського загону. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив речник Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Сьогодні вранці, близько 06:00, під час доставки зміни прикордонних нарядів Краматорського прикордонного загону до «нульового блокпосту» в напрямку контрольно-пропускного пункту Майорськ, з боку тимчасово окупованої території бойовики почали обстріл зі стрілецької зброї.

В результаті одна з куль 7,62 мм потрапила в лобове скло автомобіля», – написав Олег Слободян.

Спікер Держприкордонслужби також зазначив, що скло витримало і прикордонники не постраждали. Вийшло так, що «Кугуар» знову врятував життя прикордонників.

За матеріалами сайту 6264

Швидко розкладається: завдяки зубній щітці хлопці з Краматорська їдуть вчитися в Нью-Йорк

Ілля Кичук, Костянтин Щербина та Дарина Василенко розробили екологічну одноразову зубну щітку. Винахід вже встиг зібрати «урожай» перемог, серед яких перше місце в українському фіналі міжнародного конкурсу кліматичних інновацій Climate Launchpad, а в Німеччині на конкурсі Clim@ стартап наших співвітчизників увійшов до п’ятірки кращих. До слова, в цьому конкурсі для інноваційних підприємств або проектів у сфері стійкої енергетики або ресурсозбереження, які здатні змінити поточну практику і демонструють сильний позитивний вплив на клімат, який вперше проводився організацією Finance in Motion у Франкфурті, було подано більше трьохсот заявок.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

У Маріуполі на честь металургів співали Руслана, «ТІК» та «Ляпіс-98»

На масштабному святкуванні професійного свята металургів і гірників для маріупольців співали Руслана, гурти «ТІК» та «Ляпіс-98». Виступи зірок залишили небайдужим кожного глядача.

Насолодитися піснями артистів прийшли тисячі жителів і гостей міста. Концерт проходив на стадіоні ім. В. С. Бойка.

Першою виступила всім знайома Руслана.

Пісні гурту «ТІК» змусили танцювати усіх, а сумних – підняти настрій.

Хедлайнерами концерту стали рок-гурт «Ляпіс-98». Вокаліст Сергій Михалок разом зі своєю командою заспівали для глядачів давні, але завжди актуальні пісні. Жителі та гості міста слухали «Когда яблони цветут», «Капитал», «Ты кинула».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Місто професій, хімічні досліди та роботи. Маріупольці почали святкувати День металурга

У Маріуполі відбулося святкування Дня металурга та гірника. На алеї «Якір» для жителів та гостей міста стартував фестиваль Steel Fest. Для дітей працювали «місто професій», павільйон квестів «Навколо світу» та фестиваль їжі.

У «місті» кожна малеча може знайти собі заняття до душі. Локація розповідає про важливі професії, без яких неможливе виготовлення металу. У павільйоні прикладної науки «Ізобретаріум» малеча вчиться збирати роботів, літаючі дрони та проводять хімічні досліди.

Крім того, діти та дорослі можуть дізнатися, у яких країнах світу та проектах використовується маріупольська сталь. Для цього працює павільйон квестів «Навколо світу». Там всі бажаючі виконують різноманітні завдання та грають в ігри.

Розважальна програма не залишила байдужим ані дітей, ані дорослих. Малеча з зацікавленням бере участь у всіх локаціях.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Шестеро маріупольських школярів набрали максимальний бал на зовнішньому незалежному оцінюванні

Міський голова Вадим Бойченко зустрівся з випускниками шкіл, які на ЗНО набрали по 200 балів. Випускники та їхні вчителі отримали з рук міського голови подяки, грамоти та цінні подарунки.

Шестеро маріупольських школярів набрали по 200 балів на ЗНО з окремих предметів. Це досить складні дисципліни такі, як біологія, математика та хімія. Голова Маріуполя подякував випускникам та їх вчителям за виконану складну роботу і досягнутий високий результат.

Випускників нагородили подяками та цінними подарунками. А вчителі, які підготували школярів до зовнішнього незалежного оцінювання, отримали грамоти та, зовсім скоро, вони отримають грошові премії. Варто зазначити, що вчитель біології, який виховав знамениту Катерину Малкіну, отримає грошову премію в розмірі 50 тис. грн.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі відбувся круглий стіл, присвячений розвитку наукового та освітнього потенціалу Донбасу

У Приазовському державному технічному університеті відбувся круглий стіл на тему: «Концепція  розвитку наукового та освітнього  потенціалу Донбасу, як передумова  його реінтеграції у складі України у межах стратегії «Україна-2030». На заході були присутні заступник міністра освіти науки та України Максим Стріха, заступник міського голови Сергій Захаров, народні депутати та освітяни.

Мета проведення круглого столу – привернути увагу на проблему відновлення інтелектуального потенціалу Донецького регіону з позицій майбутнього повернення тимчасово окупованих територій до складу України.

Під час круглого столу ректори вишів Донеччини та Луганщини виступили зі своїми доповідями. Теми робіт стосувалися ролі міжнародного співробітництва, ролі та місця переміщених вищих закладів освіти, перспектив підготовки нацполіції у контексті реінтеграції Донбасу.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі до Дня металурга проходить фестиваль Steel Фест

У Маріуполі святкування Дня металурга почалося на алеї «Якір» біля СК «Іллічівець» фестивалем Steel Fest. Для дітей відкрилися «Місто професій», павільйон квестів «Вокруг света» і фестиваль їжі, повідомляє прес-служба міськради.

У «Місті професій» хлопцям розповідають про спеціальності, без яких неможливе виготовлення металу. У павільйоні прикладної науки «Ізобретаріум» хлопці вчаться збирати дронів і проводити хімічні досліди. Також працює павільйон квестів «Вокруг света», де діти за допомогою ігор та вікторин дізнаються, в яких країнах світу і проектах використовується маріупольська сталь.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»

“Маріуполь” завершив тренувальний збір у Туреччині

Сьогодні, 15-го липня, завершився тренувальний збір “Маріуполя” в Картепе (Туреччина). В обід приазовці повернуться додому, здійснивши переліт за маршрутом Стамбул – Запоріжжя лайнером компанії Pegasus. Про це повідомляє прес-служба клубу.

Нагадаємо, що в Картепе маріупольці провели 14 днів і зіграли 5 спарингів:

5 липня: “Маріуполь” – олімпійська збірна Омана – 0:0;

6 липня: “Маріуполь” – “Дрімс” (Гана) – 9:0 (Мишнєв, Ігнатенко, Фомін – 2, Чурко – 2, Горбунов, Чоботенко – 2);

10 липня: “Маріуполь” – “Істанбулспор” (Туреччина) – 2:0 (Мишнєв, Фомін);

12 липня: “Маріуполь” – “Естеґлал” (Іран) – 1:0 (Чурко);

14 липня: “Маріуполь” – “ФЮС Рабат” (Марокко) – 1:1 (Вакула).

Кращими бомбардирами команди на зборі в Туреччині стали Руслан Фомін та В’ячеслав Чурко, які забили по три м’ячі.

Тепер приазовці в Маріуполі продовжать підготовку до сезону. Перший офіційний матч в новому сезоні “Маріуполь” проведе 22-го липня. У Запоріжжі маріупольці зіграють з “Зорею”.

За матеріалами сайту footboom.com

У Маріуполі пройшов весільний фестиваль

15 липня о 17:00 в міському саду Маріуполя стартував весільний фестиваль. Його провели за гроші малого гранту в рамках програми «Громадський бюджет», повідомляє прес-служба міськради.

У програмі був парад весільних арок, фотосушка, експрес-фотосесії, шоу-програма від кращих весільних ведучих, шоу-груп і музичних колективів, виставка весільного декору, прикрас ручної роботи і квіткових композицій, виїзні церемонії для сімейних і просто закоханих пар.

Також для гостей фестивалю підготували кінопоказ під відкритим небом і Speed ​​dating – зону швидких побачень.

За матеріалами сайту «Мариупольские новости»

У Бахмуті пройде презентація програм і проектів ЄС для України

18 липня Представництво Європейського Союзу в Україні проведе публічну зустріч-презентацію для жителів міста, представників міської ради та всіх зацікавлених осіб.

Тема зустрічі: «Пріоритети ЄС в Україні, огляд програм і можливостей, а також інформаційних ресурсів Представництва ЄС». Під час заходу буде розказано про пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, а також представлені довготривалі освітні, молодіжні, культурні і ділові програми і проекти Євросоюзу, які доступні для України як мінімум до 2020 року, а також інформаційні ресурси Представництва ЄС.

Зустріч відбудеться в адмінбудинку міської ради (вул. Миру, 44) з 15:30 до 17:00. Захід містить виключно інформаційну складову без будь-якої політичної агітації. Участь в заходах безкоштовна!

Запрошуються представники неурядових організацій, бізнесу, місцевої влади, молодь, педагоги, активісти, зацікавлені мешканці міста.

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

У Костянтинівці пройде кінопоказ на підтримку Олега Сенцова

Документальну кінострічку покажуть в рамках показів on open air.

22 липня, в неділю, о 20:30 на «Кіносхідцях» в Костянтинівці (сквер О. Тихого) відбудеться кінопоказ фільму «Процес. Російська держава проти Олега Сенцова» на підтримку української політв’язня.

«Процес» – документальний фільм, знятий Аскольдом Куровим. Стрічка розповідає про обставини справи українського режисера Олега Сенцова, який був затриманий російськими спецслужбами в Криму і незаконно засуджений до 20 років ув’язнення в Росії. За його протестним голодуванням спостерігає весь світ, багато політиків вищого рангу закликають звільнити Олега Сенцова.

Жителі Костянтинівки зможуть зрозуміти, за що засудили режисера, ким він був до початку цих подій.

Також під час показу буде відкритий добровільний збір коштів на допомогу Олегу Сенцову і його сім’ї.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Мирнограді з’явився новий пам’ятний знак

У Мирнограді на площі біля Палацу культури «Україна» було встановлено новий пам’ятний знак.

У 2016 році Мирноград розпочав партнерські стосунки з грузинським містом Кобулеті та польським містом Прусице. На честь цієї дружби й було встановлено знак.

«Ми високо цінуємо і пишаємося нашими міжнародними братерськими відносинами. Сподіваємося, що співпраця між нашими містами рік від року буде міцніти та розвиватися на користь нинішнього і майбутнього покоління», — повідомляють у міській раді.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

У міському парку Родинського пройшов конкурс «Тато, мама, я – дружна сім’я»

З кожним днем ​​міський парк в Родинському стає все красивішим і облаштованішим. Місцеві жителі із задоволенням проводять тут свій вільний час: відпочивають біля еко-ставка, спостерігають за тваринами з міні-зоопарку, дітвора грає на сучасних дитячих майданчиках і батутах. Також щоп’ятниці та щосуботи тут проводять різноманітні захоплюючі заходи для дозвілля родінців.

Не став винятком і вчорашній день. З ініціативи депутата Покровського міської ради Сергія Андрійченко, депутатів Родинського міської ради в міському парку за ДК «Шахтар» відбувся конкурс «Тато, мама, я – дружна сім’я».

У конкурсі взяли участь чотири сім’ї.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Авдіївка яскраво відзначила День металурга і гірника

У прифронтовій Авдіївці пройшов концерт на честь професійного свята металургів і гірників.

Барвисті фотозони, виступи керівництва Авдіївського коксохімічного заводу і хедлайнера заходу – групи “Авіатор” – дивували і радували городян того святкового вечора.

Цього року головна площа Авдіївки у ДКТіС АКХЗ стала центром свята і зібрала тисячі місцевих жителів.

Оригінальні фотозони здивували різноманітністю і стали прикрасою святкового дійства: авдіївці з радістю робили знімки біля колоритних індіанців, єгипетських фараонів, хіпі та відомих кіногероїв.

Гендиректор АКХЗ Муса Магомедов і інші представники керівництва заводу у складі групи “Муса і Ко” вразили городян талановитим виконанням популярних пісень.

А відомі пісні популярного українського гурту “Авіатор” жителі прифронтової Авдіївки співали хором. Сюрпризом для городян стала презентація на концерті нової музичної композиції “Авіатора”. Багато улюблених хітів група виконала на біс.

За матеріалами avdeevka.city

Фан-зона і ласощі: волонтери готують для Авдіївських дітлахів свято

У середу, 18 липня, на міському стадіоні для дітей Авдіївки буде організовано святковий захід. Організаторами виступила Міжнародна місія IMOCE, повідомляє avdeevka. city.

Всіх бажаючих діток без вікових обмежень чекають різні активності, гірки та батути, солодка вата, а також цікаві майстер-класи.

Увечері о 17.00 свято продовжить концерт.

Вхід безкоштовний.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Авдіївські “Сіміки” порадували дітвору з “Чебурашки” подарунками від волонтерів

Військовослужбовці Об’єднаних сил доставили художню літературу та іграшки в дитячий навчальний заклад в Авдіївці в рамках програми допомоги населенню, яке проживає на лінії розмежування. Про це повідомляє прес-центр Об’єднаних сил.

Група Cimic Avdeevka уточнює, що мова йде про дошкільну установу “Чебурашка”. Вчора офіцери групи Cimic Avdeevka ОТУ “Схід” привезли дітлахам іграшки, методичні посібники, книги і дитячі набори.

Подарунки для Авдіївської дітвори через “Симика” передали волонтер зі Львова Василь Калиш волонтерський центр при Церкві Вознесіння і видавнича група “Основа”.

Наступними пунктами поїздки Cimic Avdeevka стали населений пункт Уманське, куди був доставлений ​​одяг для дорослих та дітей, зібраний волонтерами, і Водяне, куди офіцери привезли свіжий хліб і газети.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *