Впродовж двох тижнів липня у Львові працював Літній інститут – 2018 з метою впровадження інтерактивних технологій для інтегрованого навчання у закладах освіти

З 9 по 13 липня 2018 р. у Львові розпочав свою роботу Літній інститут – 2018, діяльність якого організувала  Світова координаційна виховно-освітня рада (СКВОР) Світового конгресу українців (СКУ) на чолі з її головою Оксаною Винницькою-Юсипович, для поширення серед освітян України сучасних методик навчання і демократичних засад керівництва педагогічними колективами, вироблення умінь працювати в період змін та для вироблення навичок самоосвіти і постійного самовдосконалення. У роботі Літнього інституту взяли участь команди педагогів з навчально-виховного комплексу “загальноосвітня школа І ступеня – гімназія” Мирноградської міської ради Донецької області та Билбасівської загальноосвітньої школи  І-ІІІ ступенів Слов’янської районної ради. У межах заходу 7 канадських партнерів з Інституту Професійного Розвитку Вчителів поділилися новими методиками та підходами до стилів навчання учнів. До роботи також долучились викладачі Львівського обласного інституту післядипломної освіти та методисти Науково-методичного центру освіти Львова.

З директорами працювала Надія Луців, директор Інституту професійного розвитку вчителів при СКВОР_СКУ м. Торонто Канада та Борис Колос, Катерина Гороховська.  Освітяни мали змогу набути нових знань, поділитися досвідом, напрацювати план розвитку своїх закладів освіти. На завершення навчального циклу команди шкіл представляли свої результати напрацювань в контексті отриманих нових знань та навичок.

 Пізнавально, творчо, креативно ділилися досвідом учителі із м.Торонто Канада щодо Плану Розвитку Школи, зорієнтованої на інтеграцію навчання в 5-9 класах.

Директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Любомира Мандзій зачитала привітання від Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич та вручила педагогам грамоти Міністерства. Директор департаменту освіти і науки Донецької ОДА Надія Оксенчук подякувала колегам  за роботу, побажала освітянам, які були залучені до участі в Літньому Інституті- 2018 , успішної реалізації задумів і планів.
Зі словами вдячності звернулася до канадських партнерів та презентувала  поробки,  виготовлені  руками дітей з Донбасу.

    За інформацією департаменту освіти і науки облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *