Семінар з профільних проблемних питань щодо організації діловодства, роботи експертних комісій, забезпечення збереження документів та використання архівної інформації

10-12 липня 2018 року відбулась робоча поїздка представників державного архіву Донецької області  до м. Маріуполь.

10 липня 2018 року держархівом області підготовлено та проведено практичний семінар з профільних проблемних питань щодо організації діловодства, роботи експертних комісій, забезпечення збереження документів та використання архівної інформації за сприяння Маріупольського державного університету за участю архівних відділів Вугледарської, Маріупольської міських рад, Волноваської, Мангушської, Нікольської райдержадміністрацій, представників 9 обласних установ зони комплектування держархіву області. (фото 1-3)

В. о. директора архіву Пирожковою Н.В. проведено робочі зустрічі для обговорення стану справ  в організації архівної справи і діловодства:

в Маріупольській міській раді з заступником міського голови – керуючим справами виконкому Маріупольської міської ради Хотнянським Ярославом Сергійовичем;

в Нікольській райдержадміністрації з головою РДА Решетняком Олегом Миколайовичем;

в Маріупольському державному університеті з ректором Балабановим Костянтином Васильовичем.

11 липня 2018 року в архівному відділі Маріупольської міської ради відбулася тематична зустріч спеціалістів держархіву області з представниками районних судів м. Маріуполя (Іллічівського, Орджонікідзевського, Приморського, Жовтневого) та Першотравневого районного суду Донецької області, що припиняються шляхом ліквідації, за участю керівників архівних відділів Маріупольської міської ради та Мангушської райдержадміністрації (фото 4-5).

Під час організаційно-методичного заходу розглянуто питання упорядкування документів, складання описів, порядок передавання документів на зберігання в архівні установи та правонаступнику. У ході зустрічі місцевим загальним судам надано консультативно-методичну допомогу з профільних питань.

Протягом 10-12 липня працівниками державного архіву Донецької області проведено 3 тематичних та 6 контрольних перевірок установ зони комплектування держархіву області, архівних установ області, архівних підрозділів міських рад та райдержадміністрацій, а також надано консультативно-методичну допомогу з профільних питань.

Державний архів Донецької області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *