Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 18 липня 2018 року

Краматорськ на один день стане частиною міжнародного фестивалю Fête de la Musique

“День музики” пройде в Краматорську 11 серпня, – повідомляють організатори заходу в Фейсбуці.

“День Музики в Краматорську” – це частина міжнародного фестивалю Fête de la Musique (“День Музики”), який проходить в 450 містах в 160 країнах світу. Це свято музики всіх стилів і напрямків, на закритих і відкритих майданчиках міста, де можливість прозвучати буде у кожного.

На фестивалі в Краматорська будуть працювати 10 локацій, на яких можна буде абсолютно безкоштовно насолодитися музикою і виступити самостійно, подивитися тематичні фільми, відвідати майстер-класи і потанцювати.

За матеріалами сайту Остров

У Краматорську ВБФ «Зірка Надії» надав допомогу багатодітній родині переселенців

Всеукраїнський благодійний фонд «Зірка Надії» здійснив видачу побутової техніки малозабезпеченій багатодітній сім’ї переселенців з особливими дітьми. Про це повідомила співробітник фонду Маргарита Ковальова.

Благодійна акція допомоги багатодітним сім’ям від Всеукраїнського Благодійного Фонду «Зірка Надії» почалася ще 3 роки тому. Зараз з’явилася можливість допомогти іншим нужденним сім’ям з особливими дітьми, які мають статус переселенця і малозабезпеченої сім’ї.

Це оголошення з’явилося на початку тижня і відразу ж в фонд стали надходити дзвінки про допомогу з різних міст Донецької та Луганської областей. Серед тих, хто її потребує, виявилася і багатодітна мати Надія Карпенко, яка зараз живе в Святогірську і має статус ВПО, а також виховує трьох маленьких діточок, один з яких має інвалідність, через важку форми ДЦП.

Керівник благодійного фонду «Зірка Надії» Світлана Бенера відразу вирішила надати допомогу цій жінці і її сім’ї, виділивши кольоровий телевізор, сезонні речі та іграшки.

За матеріалами сайту 6264

Лабораторія КНП Центру первинної медико-санітарної допомоги №2 запрошує пацієнтів в рамках медичної реформи

У Краматорську триває медична реформа.

В рамках державної програми кожен житель нашого міста за допомогою укладення декларації з сімейним лікарем може стати пацієнтом КНП Центру первинної медико-санітарної допомоги №2, а значить пацієнтом його лабораторії.

Відбір проб біоматеріалу проводиться на місці, що виключає втрати в процесі транспортування. Використовуються одноразові стерильні витратні матеріали. Для проведення тестів використовуються капілярна / венозна кров, сеча, мокрота, кал, урогенітальні виділення».

Точний перелік необхідних досліджень підкаже сімейний лікар центру після консультації.

Щорічна участь у системі зовнішньої оцінки якості дозволяє удосконалювати використовувані методи досліджень у всіх підрозділах клініко-діагностичної лабораторії.

Після отримання результатів, отримана інформація розшифровується і інтерпретується в лабораторії лікарями-лаборантами, що допомагає в уточненні діагнозу і виборі тактики лікування пацієнта.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

 

З Франції на Донбас прибула чергова партія гуманітарної допомоги

Допомога включає десятки тон вантажу медичного призначення.

Вчора, 17 липня, з Франції на Донбас прибула чергова партія гуманітарної допомоги. Про це повідомляє прес-служба операції об’єднаних сил (ООС).

Допомогу надала Асоціація “Медична і благодійна допомога Франція-Україна”. Її доставили представники Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України.

Вантаж медичного призначення буде направлений до медичних установ, дитячих установ населених пунктів, розташованих біля лінії зіткнення для поліпшення життя місцевих жителів.

За матеріалами сайту «Восточный проект»

Театральна історія Маріуполя: від зародження до сучасності в екскурсії 360˚

Віртуальний проект «Маріуполь 360: історія міста Марії» знайомить жителів з місцевим театральним мистецтвом. Вийшла в світ третя відеоекскурсія в форматі 360˚, що оповідає про перших і сучасних акторів Маріуполя.

З останнього випуску маріупольці дізнаються, де знаходився перший професійний зимовий театр і коли він виник. Про уявлення предків епохи зародження театрального мистецтва розповідає історик Ольга Демидко.

В огляд увійшли також перший професійний театр ляльок, який існує більше 20-ти років, театральна школа-студія та народний театр «Театроманія» при БК «Молодіжному». Не став винятком і нинішній драматичний театр.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Маріуполі пройшов семінар з профільних проблемних питань щодо організації діловодства та архівної справи

На базі Маріупольського державного університету 10 липня проведено семінар з профільних проблемних питань щодо організації діловодства, роботи експертних комісій, забезпечення збереження документів та використання архівної інформації.

У заході взяли участь в.о. директора державного архіву Донецької області Наталя Пирожкова, головний науковий співробітник державного архіву Донецької області Людмила Широбокова,  ректор Маріупольського державного університету Костянтин Балабанов та співробітники відділів архівної справи.

Учасники семінару обговорили питання експертизи цінності електронних документів та впровадження в дію Постанови КМУ від 17.01.2018 №55 «Деякі питання документування управлінської діяльності», проаналізували проблемні питання щодо організації роботи експертних комісій архівних установ та юридичних осіб, особливості упорядкування та формування справ, питання складання тематичного каталогу та його рубрикація, а також визначили пріоритетні напрямки роботи архівних установ Донецької області на ІІ півріччя 2018 року.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольці показали високі результати на змаганнях з легкої атлетики серед ветеранів

У Дніпрі проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед ветеранів. На змаганнях у складі Донецької області виступили маріупольські спортсмени: Люся Алексєєва, Валентина Мальована, Олексій Рогозян, Валерій Дорофєєв, Микола Перідірей і Павло Грачов.

Переможцями та призерами стали: Люся Алексєєва (три перших місця), Валентина Мальована (два перших місця), Олексій Рогозян (два перших і одне друге), Микола Перідірей (два перших), Валерій Дорофєєв (перше і друге), Павло Грачов (два перше і друге).

В абсолютному заліку зі спортивної ходьби Люся Алексєєва посіла третє місце, а в стрибках у висоту стала другою. Варто відзначити, спортсменка встановила два рекорди України – в стрибках в висоту і довжину.

За підсумками змагань команда Донецької області завоювала 6 місце.          За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Сучасний кардіоцентр у Маріуполі врятує тисячі життів

Маріуполь будує кластерну медицину навколо ключових проблем жителів міста, в їх числі інфаркти. Проблему серця покликаний вирішити сучасний кардіоцентр. Він прийме перших пацієнтів вже восени поточного року. Загальний обсяг інвестицій по об’єкту з урахуванням виконання всіх черг складе більше 80 млн грн.

Вже видно результат і у кардіоцентру – є всі шанси стати найкращим об’єктом охорони здоров’я Маріуполя. У його ремонт вже вклали кошти місто, Метінвест, Європейський інвестиційний банк і Державний фонд регіонального розвитку.

За словами міського голови, якщо людина отримує інфаркт і швидка допомога це фіксує, то його привозять у відділення кардіохірургії. Там він отримує безкоштовну операцію, яка в середньому по Україні коштує 50-70 тисяч гривень. За рахунок місцевого бюджету будуть забезпечуватися і стенти, які необхідні для локалізації небезпечного вогнища на серце. У відділенні планують проводити і планові операції, які будуть коштувати набагато дешевше, ніж у приватних фірмах.

Варто зазначити, що відділення буде оснащене сучасним медичним обладнанням на суму 35 млн грн. Це ангіографічна установка, система УЗД діагностична Z 5 з датчиком, система УЗД діагностична Mylab Seven, апарат вентиляції легенів і багато іншого.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Добропіллі впроваджують проект «Безпечний дім»

У Добропіллі впроваджується спільна програма правоохоронців і міських властей щодо забезпечення безпеки багатоповерхових будинків.

Відібрані для реалізації проекту будинку оснащують камерами відеоспостереження. Як відзначають в поліції, наявність камер, «розумного» освітлення, що реагує на рух та інших запобіжних заходів дозволять знизити ймовірність потенційного злочину. Одним з таких будинків стало ОСББ «Фаворит» по вулиці Луганського, 27.

На сьогоднішній день мешканці деяких будинків Добропілля вже оцінили по достоїнству проект «Безпечний дім». Крім тих «благ цивілізації», що з’явилися на багатоповерхівках, мешканці подбали і про інші заходи обережності: закрили на замок двері в підвали, технічні приміщення і на горище, входи в під’їзд оснастили домофоном. Подекуди на вікнах нижніх поверхів з’явилися металеві решітки.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

30 років очікування: в маріупольському селищі Волонтерівка відкриють сучасний дитячий садок

Уже в серпні в Маріуполі для 150 малюків свої двері відкриє один з найсучасніших дитячих садків в Україні. Це буде перший дитячий садок в селищі Волонтерівка Кальміуського району міста, жителі якого 30 років могли тільки мріяти про дитячий садок і водили дітей в дошкільні установи в інші райони міста. Щодня щоб дістатися до дитячого садка матусям з малюками доводилося долати, як мінімум 3 кілометри, повідомляють місцеві журналісти.

Тепер малюки будуть відвідувати сучасний садок з новітнім кухонним обладнанням, дерев’яними меблями, новітніми ігровими комплексами всередині установи і на вулиці.

Мер Маріуполя Вадим Бойченко розповів гостям, що дітей чекають незвичайні сюрпризи, ідеї яких він привіз з Європи. Так, у дворі дитячого саду малюків чекає дитяче містечко з Канади з гірками будиночками і водною стінкою, який міський голова вперше побачив у Франції. Саме таке містечко влада вирішила придбати і для дитячого садка на Волонтерівці. Ще одну ідею Вадим Бойченко запозичив у Польщі і тепер діти зможуть грати в футбол на віртуальному футбольному полі.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Маріупольців запрошують взяти участь в чемпіонаті зі скелелазіння

У Маріуполі пройде другий етап міського чемпіонату зі скелелазіння. Про це йдеться на сторінці організаторів в Facebook.

Змагання будуть походити в дисципліні «Складність». До участі запрошуються всі бажаючі старше 12 років. Минулої суботи відбулися змагання на швидкість. Тепер спортсменам запропонують по 2 траси. Судді будуть фіксувати як час, так і номер зацепа, до якого вдалося дістатися учаснику.

Дівчата зможуть пройти обидві траси з «верхньою» страховкою. Чоловіки – одну трасу з «верхньою» страховкою, а іншу – з «нижньою». При цьому на кожну трасу дається тільки одна спроба. Як зазначили організатори, страхувати учасників будуть навчені інструктори.

Реєстрація учасників розпочнеться о 16:00 в «Аляска центр», а самі змагання – о 17:00. Крім того, ті, хто прийшли з водяними пістолетами зможуть взяти участь у водних баттлах.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Бахмуті два лікаря “первинки” вже набрали максимальну кількість пацієнтів

У Бахмуті триває кампанія «Лікар для кожної сім’ї». Станом на 16 липня кількість укладених декларацій з лікарями склало 28 907 – це 38,3% від усього населення міста.

Проте, два лікаря ЦПМП вже досягли рекомендованої кількості пацієнтів. Це лікар-педіатр амбулаторії №3 Вікторія Бідоленко (900 осіб на одного лікаря-педіатра) і лікар загальної практики сімейної медицини амбулаторії №7 Олена Осьмуха (1800 чоловік на одного лікаря загальної практики-сімейної медицини).

Інформація про кількість укладених декларацій по лікарях доступна на сайті ЦПМП.

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

У Бахмуті визначилися переможці Кубка дружніх націй з боксу

На минулому тижні в Бахмуті в СК «Металург» пройшли відразу два великих боксерських турніри: чемпіонат Донецької області і відкритий «Кубок дружніх націй», в яких взяли участь майже півтори сотні боксерів з п’яти областей країни – Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Івано Франківської.

На відміну від попередніх восьми турнірів, нинішній, дев’ятий “Кубок дружніх націй” з боксу пройшов не взимку, а влітку і був повністю українським: незважаючи на відкритий статус турніру, зарубіжних гостей стіни СК “Металург” не побачили. В останній раз “Кубок дружніх націй” проходив взимку 2013 року, напередодні сумнозвісних подій в Києві.

За Кубок боролися 68 боксерів в категоріях «юнаки» (2004-2005 р.н.) та «молодь» (2000-2001 р.н.) з п’яти областей країни, а за звання чемпіонів області змагалися 63 боксери з 19 міст Донбасу в категоріях «юніори» (2002-2003 р.н.) і «чоловіки» (1999 р.н. і старші).

За матеріалами сайту «Вечірній Бахмут»

Ворог не пройде: на території Покровського району з’явився новий блок-пост

Сьогодні, 17 липня, на території Покровського району урочисто відкрили нову споруду — повністю оновлений блок-пост.

Відкриття блок-посту відбулось за участі керівника ООС Сергія Наєва.

На ділянці було оновлено дорожнє покриття, з’явились зручні майданчики для огляду транспортних засобів, створені умови для комфортного відпочинку поліцейських.

  За матеріалами сайту ddk.dn.ua

На Донеччині розпочався відбір на обласний чемпіонат зі Street Workout

У неділю, 15 липня, найсильніших визначили в Покровську. У центрі міста, на алеї по бульвару Андрющенка зібралося понад 200 глядачів і учасників. Змагання пройшли в жаркій і захоплюючій боротьбі. Ось хто піднявся на п’єдестал пошани: Нурлан Нурієв, Роман Жмурко («СтрітЛіфтінг», до 70 кг); Володимир Короленко, Григорій Сагоян, Дмитро Орєхов («СтрітЛіфтінг», понад 70 кг); Олексій Брацило, Денис Кравченко, Володимир Короленко ( «Фрістайл»); Влад Ковальов, Ігор Проноза, Данило Бардус («Триборстві»); Нурлан Нурієв, Расим Нурієв, Іван Брідан («Триборстві 18+»); Алена Гавро ( «Жіночий Воркаут»). Всі вони також отримали путівки в фінал.

28 липня змагання відбудуться в Дружківці, 29 липня – в Краматорську, 4 серпня – в Маріуполі. А 12 серпня в цьому приморському місті найсильніші спортсмени області будуть боротися за право участі в чемпіонаті України по Street Workout, де понад 150 атлетів з 25 міст України змагатимуться за звання чемпіонів і рекордсменів 2018 року в номінаціях «Стрітліфтінг» і «Workout-рекорди».

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Жителів Покровська запрошують на велопробіг-екскурсію

Жителів і гостей Покровська запрошують на велопрогулянку. Цінителі даного виду спорту зможуть також поєднати корисне заняття з вивченням історії краю.

21 липня, в суботу, відбудеться перший такого роду велопробіг-екскурсія, проходити він буде в супроводі краєзнавця. Маршрут пролягатиме через мальовничі пейзажі, які дозволять учасникам поринути в атмосферу історії. Такі ж прогулянки будуть організовані ще двічі: у серпні і вересні.

«Ми стартуємо о 10:30. Вирушаємо з Покровська, вул. Захисників України, 1 (колишній автосалон) і фінішуємо в селищі Шевченко, де нас чекає захоплююча історія села. До речі це перше село в регіоні, де був встановлений пам’ятник Тарасу Шевченку. Незважаючи на те, що офіційна дата заснування селища 1921 рік, за 11 років до цього – там був заснований рудник і поблизу ще тоді жили працівники. А всіх учасників велопробігу чекає ще більше пам’яток », – розповідає краєзнавець Сергій Луковенко.

Після насиченої прогулянки учасники зможуть відпочити, влаштувавшись на пікнік біля води. Їжею і напоями забезпечують організатори – Громадський простір “Без Обмежень».

Захід проходить в рамках проекту «Зміцнення суспільної довіри» (UCBI II) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Які зупинки відремонтують в Костянтинівці

І в цьому, і в минулому році в місті встановили кілька нових павільйонів на автобусних зупинках, але аварійних і тих, що мають непривабливий вигляд ще вистачає. Лопнула бетонна пліта на «Василька», що по проспекту Ломоносова, та тепер становить небезпеку для пасажирів і павільйон на «Сєрова» по вулиці Леваневського.

Конструкції, звичайно, закріплені залізними прутами, але ремонту потребують. Треба б відремонтувати і павільйони на зупинках «10 школа», «Вул. Сєчкіна» і деяких інших. Це комунальники повинні зробити до Дня міста, який костянтинівці традиційно святкуватимуть у вересні.

У всякому разі керівники комунальних служб отримали таке завдання від міської влади.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Слов’янськ прийняв «Веселі старти на воді»

У Слов’янську на пляжі санаторію «Слов’янський» Донецький регіональний центр «Інваспорт» провів «Веселі естафети на воді» для людей з інвалідністю.

У заході взяли участь спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату, вадами розумово-фізичного розвитку і загальними захворюваннями. Учасників активно підтримували 25 уболівальників – представники державного реабілітаційного закладу «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Донбас» і переселенці області.

Спортсмени змагалися в трьох видах: естафеті на воді з волейбольним м’ячем, пересуванні в парах з перенесенням «потерпілого», кидки, волейбольного м’яча на точність в гімнастичний обруч.

Головними цілями заходу є популяризація здорового способу життя, а також організація дозвілля для людей з інвалідністю та профілактика захворювань завдяки цілющим якостям озера «Рапне».

Організатори змагань висловили подяку депутату Краматорської міської ради Світлані Фоміної за надану допомогу в транспортуванні людей з інвалідністю.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У Мирнограді проведуть презентацію книги «Сонце Ворон»

21 липня в 11.00 в приміщенні Мирноградської бібліотеки сімейного читання відбудеться презентація книги Олександра Товберга «Сонце Ворон», який народився 26 квітня 1974 року в місті Красноармійську. У 2001 закінчив Донецький Інститут Соціальної Освіти (ДІСО), спеціальність «Журналістика». Довгий час співпрацював позаштатно з багатьма виданнями, друкувався в різноманітних виданнях України, Росії, Білорусі, Казахстану, Німеччини.

Жителів і гостей міста запрошують на презентацію нової книги нашого земляка під назвою «Сонце Ворон». Вхід вільний.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *