Смертельне ДТП за участю чиновника: поліцейські відпустили п’яного водія В …

Смертельне ДТП за участю чиновника: поліцейські відпустили п’яного водія

В Ужгородському районі сталось ДТП, загинуло дві жінки. Від отриманих травм одна перехожа загинула на місці, друга померла в лікарні. Цей випадок можна було б віднести до сумної статистики. І навіть використати факт іноземних номерів на джипі, який врізався в перехожих. Та й якби одразу дізнались, що за кермом був п’яний – також використали б для статистики.

Пазл завершує ще той факт, що автомобілем керував чиновник, голова РДА одного з міст Ужгородського району, Віктор Олефір. Обурення вже вистачає, та варто дізнатись фінальне доповнення: за годину до смертельного ДТП чиновник врізався в інший автомобіль і поліція його відпустила. Буцімто, немає постраждалих, то й нема привіду затримувати чи притягати до відповідальності. Поліцейські просто відпустили Олефіра та дозволили й далі керувати автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння. Така халатність поліцейських до виконання своїх обов’язків в тому числі призвела до загибелі двох людей. Адже поліцейські мають не тільки знаходити тих, хто скоїв злочин, а й запобігати можливим злочинам.

Замість захисту людей, інтернет-простір наповнюється відео з комічними, безглуздими і непрофесійними діями поліціянтів. Замість захисту громадського порядку, поліція застосовує черезмірну силу та тваринну агресію. Замість розкриття злочинів, органи фальсифікують кримінальні справи. Замість подолання корупційної системи в державі, вони приймають в ній участь. Аби зупинити це свавілля, ми маємо очистити владу від олігархічного впливу і корупції. Коли Антикорупційний суд, який буде створений завдяки тиску громадськості і руху “Визволення”, даватиме корупціонерам і злочинцям при владі реальні тюремні терміни, стара система розвалиться. Правоохоронних органів це торкнеться в першу чергу. На керуючі посади мають прийти чесні та професійні люди, які не боятимуться підкупу чи тиску. Тільки тоді люди в державі стануть захищені. А злочинці не відкупляться ні від прокурорів, ні від суддів.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *