Сучасні дороги: 21 км міжнародної траси Київ – Харків – Довжанський має нове асфальтобетонне покриття

Продовжується ремонт автодороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський. Нагадаємо, цього року міжнародну трасу у межах Слов’янського району буде повністю відремонтовано. Вже покращено транспортно-експлуатаційні характеристики ділянки від повороту на Святогірськ у напрямку Слов’янська (11,5 км) та від Слов’янська у напрямку Бахмута (9,7 км).

Відремонтовані ділянки мають двошарове покриття з верхнім шаром із щебенево-мастикового асфальтобетону. Як відомо, ЩМА – міцний будівельний матеріал із високим вмістом щебеню щільних гірських порід. Улаштований асфальтобетон, наче кам’яний каркас, дозволяє захистити проїзну частину від передчасного руйнування та забезпечити потрібний модуль пружності дорожнього одягу (коефіцієнт пропорційності між навантаженням та деформаціями).

На даний час на об’єктах виконуються роботи з улаштування системи водовідведення (монтажу прикрайкових лотків із гасителями); досипання, планування та укріплення узбіч.

На черзі – встановлення бар’єрного огородження, заміна дорожніх знаків та маркування покриття розміткою (сучасним методом структурного нанесення холодного пластику).

Фінансування поточного середнього ремонту здійснюється з двох джерел: загального фонду Держбюджету (за бюджетною програмою 3111120 «Покращення стану автомобільної дороги загального користування державного значення М-03 Київ – Харків – Довжанський») та спеціального фонду обласного бюджету (коштів від «митного експерименту»). Роботи виконує ТОВ «Славдорстрой» (замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області).

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *