Хресна хода у Києві: для безпеки МВС залучить кінологів, вибухотехніків та поліцію діалогу



Про це сьогодні, 26 липня, під час координаційної наради усіх підрозділів МВС повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий. Для охорони правопорядку 27 та 28 липня будуть залучені фахівці Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС, а також підрозділи кінологічної служби, вибухотехніки та поліція діалогу. Окрім цього, правоохоронці готові реагувати на терористичні виклики та загрози.
«Ми маємо пам’ятати про всі виклики, в першу чергу терористичні, аби якісно забезпечити безпеку під час Хресної ходи. Звертаємо увагу на ситуаційні центри, які матимуть реальну інформацію щодо учасників та оперативно передаватимуть інформацію на всі підрозділи. Відповідно до цього буде залучатися необхідна кількість правоохоронців. Для організації безпеки громадян також нестимуть службу кінологи, вибухотехніки, поліція діалогу, ТОР та дорожня поліція»,- заявив Сергій Яровий. Перший заступник міністра наголосив, що під час події додатково працюватимуть фільтраційні пункти. Перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що правоохоронці врахували той факт, що значна кількість вірян прибуватиме не тільки автотранспортом, а й залізничними шляхами. «Ми посилимо наряди поліції на залізничних вокзалах столиці та прилеглих територіях. А також готові відреагувати на суттєве підвищення пасажиропотоку у метрополітені», – наголосив В’ячеслав Аброськін. Очільник Головного управління Національної поліції в місті Києві Андрій Крищенко підкреслив, що учасники акції можуть використовувати заборонену символіку.
«Ми маємо на це швидко реагувати, враховуючи напругу у суспільстві. Таких людей треба одразу виводити із натовпу», – сказав Андрій Крищенко. Командувач Національної гвардії Юрій Аллєров зазначив, що гвардійці вже скоординували свої дії з правоохоронцями, вивчили маршрути та сформували додаткові резервні групи, задля забезпечення безпеки.
Голова ДСНС Микола Чечоткін заявив, що під час події на вулицях столиці буде задіяно 22 одиниці техніки та 120 осіб особового складу, а також будуть чергувати резерви із 10 одиниць техніки та 50 рятувальників. Окрім цього, колони із вірянами супроводжуватимуться пішими патрулями фахівців ДСНС.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *