У Святогірську відбувся тренінг, присвячений спроможності територіальних громад області

26-28 липня представники департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації взяли участь у тренінгу на тему «Спроможність територіальних громад Донецької області: через планування до виваженого позиціонування», який був організований в рамках Програми «Відновлення врядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», що реалізується ПРООН за підтримки Швейцарської Конфедерації та Уряду Швеції.

Навчання виявилось дуже цікавими та корисним. У перший день навчання досвідчені тренери Ярослав Храпський та Юлія Завада ознайомили присутніх з особливостями підготовки програмних документів, моніторингу їх виконання, оцінки результативності. Також було зроблено акцент на проектному підході до розвитку громади, специфіці визначення пріоритетів для підготовки проектів, основних принципах проектного менеджменту.

Другий день навчання пройшов не менш насичено та цікаво. Учасники тренінгу розглянули специфіку підготовки проектів для ДФРР, Мінрегіону, Кабінету Міністрів України та міжнародних донорів. Також були розглянуті питання комунікаційної стратегії та міжмуніципального співробітництва для підвищення спроможності громад.

В останній день відбулась презентація результатів виконання завдань у мікрогрупах, які були сформовані напередодні та розглянуті питання щодо розвитку громадської активності у об’єднаних громадах. Отримані знання, навички та вміння будуть ефективно використовуватись у подальшій роботі.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *