6000$ за зміну обвинувачення для наркодилера: як прокурор зі Жмеринки хотів …

6000$ за зміну обвинувачення для наркодилера: як прокурор зі Жмеринки хотів розбагатіти

Поживитись брудними грошима вирішив прокурор Жмеринської прокуратури Вінницької області. Його, разом з водієм, затримали одразу після отримання хабаря. Прокурор вимагав від обвинуваченого у кримінальному злочині, що полягає у виробництві або збуті наркотиків, 6000$ за зміну державного обвинувачення на більш м’яке.

Нажаль Генеральною прокуратурою поки не повідомляється ім’я корупціонера. Щоправда, сама персона зловмисника не представляє особливої важливості, оскільки таких «рядових» прокурорів-хабарників в Україні сотні, якщо не тисячі. Майже щотижня їх показово затримують, лають та «судять», демонструючи українцям та міжнародній спільноті цвітасту картинку яскравої боротьби із корупцією, яку так щиро обіцяв Петро Порошенко під час своєї передвиборчої кампанії. Проте після шоу із затриманнями, частіше за все ті ж корупційні суди відпускають недоброчесних посадовців під особисте зобов’язання, або під нічний домашній арешт без електронного браслету, або на поруки, або під заставу. Простіше кажучи – фактично на свободу. Після цього прокурори, депутати, судді та їх поплічники з касти можновладців продовжують і далі брати брудні бакси, руйнуючі останні надії простих українців жити чесно, у мирі та злагоді.

Україна потребує негайних кардинальних змін і рефом. Не на словах та папірцях, а ефективних і, в першу чергу, антикорупційних. Рух «Визволення» цілих чотири місяці, разом з однодумцями, проводив акцію тиску під Парламентом, вимагаючи прийняття антикорупційних законів. Система чинила супротив і багато наших активістів потрапили під політичні репресії. Наразі ми відстоюємо честь та репутацію наших побратимів, але система все ж не витримала і луснула в тих місцях, на які ми чинили тиск. Закони, прийняття яких ми вимагали, все ж були проголосовані Верховною Радою і підписані президентом. Але для того, щоб вони запрацювали на користь України і очищення влади від крадіїв і корупціонерів було ефективним, ми маємо об’єднуватись і ставати згуртованими. Попереду ще не легкий шлях. Ставайте поруч, бо тільки разом ми зробимо Україну сильною і щасливою.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *