Кому нагородну зброю? Подвигу за «подвиг» З надійних джерел нам стало …

Кому нагородну зброю? Подвигу за «подвиг»

З надійних джерел нам стало відомо, що старший слідчий Донецької поліції, який відкривав, а за тим фальсифікував справи, проти активістів руху «Визволення» і ветеранів батальйону «Донбас», був нагороджений іменною зброєю Міністерства Внутрішніх Справ.

Ім’я «героя» цієї історії – Подвиг Артем Іванович. Сором’язливий та скромний старший слідчий Донецької поліції, який володіє п’ятнадцятьма житловими квадратними метрами у Донецьку та орендує маленьку квартиру у Маріуполі, не гребує участю у брудних аферах проти добровольців і героїв війни. Так, під чуйним керівництвом Артема Івановича, наприкінці 2017 року були викрадені троє ветеранів Війни за Незалежність: доброволець батальйону «Донбас» з позивним «Хаммер», другий командир батальйону «Донбас» з позивним «Гал» і доброволець батальйону «ОУН» з позивним «Бек». На початку літа вже цього року під керівництвом Подвига був заарештований волонтер і доброволець батальйону «Донбас» Ролланд Мелія. Усі були заарештовані у не передбаченому законом порядку, без належного сповіщення про підозру чи необхідністю з’явитися в органах досудового розслідування, із особливою агресією та без своєчасного надання права на захист, із порушенням закону про територіальну підслідність. Саме такий спосіб затримання наших побратимів був спричинений декількома фактами. По-перше, сторона обвинувачення нахабно сфальсифікувала матеріали справ проти добровольців. По-друге, орган досудового розслідування саме в Маріуполі, куди у прихований спосіб відвозили наших хлопців, був обраний не випадково. Адже левова частина прокурорів, суддів та інших учасників процесу проти добровольців, мають тісні родинні зв’язки із окупованими територіями. По-третє, саме за вказівкою Генпрокурора Юрія Луценка, про що у нас є документи, кримінальні переслідування почались із першого дня протестів під Верховною Радою, в яких брали участь «Гал», «Бек», «Хаммер» і Роланд. Також за участю Подвига проводились обшуки у квартирах всіх командирів відділень руху «Визволення».

«Служи дурачьок – отримаєш значьок» – слідчий Подвиг за свої «заслуги» отримав нагородний пістолет. А люди, які відстоювали честь та незалежність України, в якості нагороди отримали політичні репресії з боку влади. Чому вчить нас ця історія? Що попри всі намагання влади утискати права і свободи людей, які готові боротися за чесну країну без корупції і олігархів, об’єднавши зусилля, можна давати відсіч і перемагати. Рух «Визволення», разом з однодумцями, домігся прийняття антикорупційних законів, на яких наполягала українська громада. І ми звільнили усіх наших хлопців з-під варти, завдяки моральній та матеріальній підтримці українців. Це ще раз підтверджує, що разом ми досягнемо своєї мети – зробити Україну вільною та Незалежною, із прозорою політикою і доброчесними управлінцями.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *