У Краматорську пройшла акція з протидії торгівлі людьми

30 липня весь світ відзначає Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Починаючи з 2013 року в цей день в Україні проводиться загальнонаціональна  кампанія, що має на меті привернення уваги до цієї проблеми.  Вже вдруге інформаційна акція  проводиться й на Донеччині за сприяння МОМ, ОБСЄ та за підтримки  Донецької облдержадміністрації.

Сьогодні така акція пройшла у Краматорську. Під час заходу присутні  обговорили види сучасного рабства, проблеми боротьби із злочинцями, можливості захисту своїх прав та інтересів. Кожен з бажаючих зміг пройти, так званий,  “лабіринт можливостей”, отримати «квест-підказку» для  працевлаштування за кордоном. Заступник голови облдержадміністрації Ігор Стокоз також взяв участь у заході.

«Проблема торгівлі людьми є актуальною для нас. Тому завдання обласної влади – привернути якомога більше уваги до теми сучасного рабства з метою об’єднання зусиль для подолання цього негативного явища», – зазначив заступник очільника області.

За даними Мінсоцполітики протягом 1 півріччя цього року офіційний статус осіб, постраждалих від торгівлі людьми надано 112 громадянам України. Загалом же, за оцінками Міжнародної організації з міграції та Агенства ООН з питань міграції,  за роки незалежності  у сучасне рабство потрапило 230 тис.українців.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *