Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 31 липня 2018 року

Олександр Хоцянівський – переможець міжнародного турніру з вільної боротьби в Стамбулі

У Стамбулі (Туреччина) проходив 46-й за рахунком міжнародний турнір з вільної боротьби «Меморіал Яшара Догу», учасники якого боролись за світові рейтингові бали.

У складі збірної України Донецьку область успішно представив 28-річний майстер спорту міжнародного класу Олександр Хоцянівський родом з Бойківського (раніше – Тельманівського) району.

Наш борець у ваговій категорії понад 125 кг провів чотири сутички. У кваліфікації він здолав опір Сінгха Яшкавара з Індії, у чвертьфіналі був сильнішим за Ніка Матухіна з Німеччини, а в півфіналі переміг Ніка Гвяздовскі (США). Фінальна сутичка проти іранця Ядолаха Мохебі видалась важкою, але попри все Хоцянівський довів свою перевагу – 9:6.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Мурал розміром 80 квадратних метрів створює в Слов’янську місцевий художник

Мурал розміром 80 квадратних метрів малює в Слов’янську місцевий художник Ілля Кудиненко.

Кудиненко є автором півсотні стінописів в 12-ти містах України. Зараз він працює над малюнком, присвяченим солі.

Малюнок створюється на стіні підстанції тролейбусного управління.

За матеріалами сайту «Остров»

Відбувся чемпіонат з пляжного футболу

У сонячному селищі Щурово відбувся традиційний щорічний чемпіонат з пляжного футболу, в якому взяли участь найсильніші команди з різних куточків Донецької області. У результаті напруженої триденної боротьби перше місце дісталося команді з Дружківки «Конкорд». Хлопці вже кілька років поспіль підтверджують свій статус «королів пляжного футболу», регулярно проходячи в фінал і двічі завоювавши перемогу.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Акція «протиДІЙ торгівлі людьми»

До Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми  фахівці Бахмутського міського центру зайнятості разом з представниками  Бахмутського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели акцію «Ні – торгівлі людьми!» для молоді  Бахмута на центральній площі міста. Цьогоріч інформаційна кампанія відбулася під єдиним для усіх регіонів гаслом «протиДІЙ торгівлі людьми».

Мета акції – підвищення обізнаності молоді про цю глобальну проблему та привернення уваги до тяжкого становища жертв торгівлі людьми, а також заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. Фахівці Бахмутського МЦЗ знайомили молодь  з ускладненнями, що можуть виникнути при працевлаштуванні за межами країни,  інформували про найгірші форми експлуатації, консультували молодих людей, як зменшити ризики «стати живим товаром» при працевлаштуванні за кордоном.

 За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Вихованці Центру позашкільної роботи ознайомилися з «Атласом професій»

  Вихованці Центру позашкільної роботи завітали до Маріупольського міського центру зайнятості. Для дітей провели екскурсію та розповіли про послуги служби зайнятості.

За допомогою презентації «Атлас професій» фахівці центру ознайомили малечу з різноманітним світом професій. Продемонстрували можливості Молодіжного центру. Розповіли про актуальні професії на ринку праці.

Діти та педагог-організатор ставили багато питань, на які отримували вичерпні кваліфіковані відповіді фахівців центру зайнятості.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріупольці відзначать День міста на оновленій Театральній площі

Саме під таким гаслом провів брифінг для журналістів заступник міського голови Сергій Захаров. На сьогодні у Театральному сквері вже виконані роботи з монтажу інженерних мереж, автоматичного поливу, повністю демонтований старий ФЕМ, та прибрані сухі дерева. Почалися роботи з укладки нового ФЕМу та будівництва фонтану.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Торське підтвердило статус спортивного села Лиманщини

У селі Торське, яке входить до складу Лиманської міської об’єднаної територіальної громади, провели захід «Спортивне село Лиманщини», що включало в себе концертно-розважальну та спортивну частини.

Талановита молодь із сільського будинку культури виступила з номерами художньої самодіяльності. Спортивна ж програма складалася із змагань по міні-футболу, жиму лежачи штанги вагою 50 кг і армспорту.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

У дитсадку “Чебурашка” м. Авдіївка з’явилася сучасна спортивна площадка

  Сучасний багатофункціональний спортивний майданчик для малюків з’явився в дитячому садку “Чебурашка” в рамках Програми соціального партнерства Авдіївського коксохімічного заводу з містом.

Раніше в саду для комфортного перебування малят з’явилися сучасні ліжка, стільці, столи, шафи, ігрові комплекти.

За матеріалами сайту avdeevka.city

Тематична викладка “Православна моя Україна” до Дня Хрещення Київської Русі

В Золотоколодязькій сільській бібліотеці до Дня хрещення Київської Русі організована тематична викладка “Православна моя Україна”.

Для дітей середнього шкільного віку відбулася година пізнання “Хрещення Київської Русі”. Користувачі дізналися про подію, яка відбулася у 988 році на берегах Дніпра, про східнослов’янську православну цивілізацію, яка народилася в момент хрещення нашого народу князем Володимиром, про події, що поклали початок утвердження християнства як державної релігії.

За матеріалами сайту Добропільської міської ради

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *