ООС: зведені дані – 31 липня 2018

Протягом минулої доби в районі стримування і відсічі російської збройної агресії на території Донецької та Луганської областей ворог суттєво збільшив кількість обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська застосовували по наших захисниках міномети заборонених Мінськими домовленостями калібрів, а також гранатомети різних типів та інше піхотне озброєння.

Загалом протягом минулої доби, 30 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 40 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Внаслідок бойових дій протягом минулої доби троє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх доставлено до військових мобільних госпіталів, де наші захисники отримують усю необхідну лікарсько-сестринську допомогу.

Луганський напрямок

Протягом 30 липня тут зафіксовано 12 прицільних ворожих обстрілів.

Російсько-окупаційні війська активно порушували режим тиші застосовуючи різні види піхотного озброєння, переважно – гранатомети різних типів. Ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Травневе, Новгородське, Майорськ та тричі – поблизу Світлодарська. Шість разів збройні провокацій окупанти вели по наших оборонцях Кримського.

Українські військові декілька разів адекватно придушували ворожу вогневу активність з гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 28 прицільних ворожих обстрілів.

Протягом минулої доби окупанти тричі застосовували міномети по оборонцях Водяного. Загалом російсько-окупаційні війська випустили понад 10 мін калібру 82 мм, та ще 10 мін 120-го калібру, що заборонений Мінськими домовленостями.

Провокаційні ворожі обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння захисники України фіксували в районі н.п. Опитне, Новомихайлівка, Новотроїцьке, Піски, Широкине, Кам’янка, Гнутове, Авдіївка, тричі – поблизу Водяного, по чотири рази – в районі Мар’їнки та Лебединського, та 5 разів ворог вів обстріли по оборонцях Павлопіля.

З метою збереження життя та здоров’я особового складу, Українські військові декілька разів адекватно застосовували штатне піхотне озброєння у відповідь.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 31 липня

З опівночі Українськими військовими зафіксовано 4 прицільні ворожі обстріли.

Російсько-окупаційні війська здійснювали збройні провокації із гранатометів та стрілецької зброї в районі Світлодарська, Лебединського, та двічі – поблизу Кримського.

Втрат серед наших Українських військових внаслідок бойових дій від початку поточної доби немає.

30 липня у Києві заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції генерал-лейтенант Анатолій Петренко провів зустріч з делегацією Національної гвардії США на чолі з начальником Бюро Національної гвардії США генералом Джозефом Ленгелом

Генерал-лейтенант Анатолій Петренко подякував за всебічну підтримку США Україні в сучасних умовах та поінформував іноземну делегацію про триєдине завдання, яке виконують Збройні Сили України на сучасному етапі, а саме: відсіч збройній агресії з боку Російської Федерації, масштабне реформування українського війська, а також реалізацію євроатлантичних прагнень держави.

Говорячи про оборонну реформу, генерал-лейтенант Анатолій Петренко окреслив основні етапи її реалізації та повідомив про підготовку до проведення оборонного огляду, за результатами якого буде визначений обрис Збройних Сил України після 2020 року з урахуванням реалізації прагнень нашої держави до набуття членства в НАТО.

Також було наголошено на важливості підтримки українсько-американського воєнно-політичного діалогу та повідомлено про планування чергового раунду двосторонніх консультації в оборонній сфері восени поточного року.

У свою чергу, генерал Джозеф Ленгел повідомив про готовність Національної гвардії США продовжувати надавати підтримку у розвитку спроможностей Збройних Сил України.

Зустріч з начальником Бюро Національної гвардії США провів начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України

Генерал армії України Віктор Муженко наголосив на тому, що американські інструктори, які залучаються до процесу бойового навчання Збройних Сил України, роблять суттєвий внесок у покращення індивідуальної та колективної підготовки українських військовослужбовців, допомагають їм на практиці наближатися до стандартів НАТО, зокрема, у тому, що стосується тактики бойових дій та дій підрозділу на полі бою.

На переконання генерала армії України Віктора Муженко, американські військовослужбовці також отримують велику професійну користь у спілкуванні з українськими військовослужбовцями, більшість з яких має досвід бойових дій проти російського агресора.

Генерал Джозеф Ленгел, в свою чергу, висловив готовність Національної гвардії США до продовження конструктивної взаємодії зі Збройними Силами України та до розширення спектру такої співпраці.

 

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *