Перехід на стандарти НАТО неможливий без підготовки нової формації керівників стратегічного рівня

Перехід на стандарти НАТО неможливий без підготовки нової формації керівників стратегічного рівня. Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час вручення дипломів випускникам програми «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України».

За його словами, півтора роки тому РНБО України у партнерстві з Великобританією, Канадою та офісом НАТО в Україні «було розпочато програму для топ-управлінців оборонного сектору України «Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України» на базі Києво-Могилянської академії із залученням найкращих фахівців України та закордонних експертів та фахівців у секторі безпеки і оборони».

«Наше спільне завдання – зміцнення оборонної спроможності нашої держави. Наш ОПК повинен забезпечити армію потужною зброєю, сучасною технікою. Реформування та розвиток наших Збройних Сил повинні забезпечити їх здатність протистояти сильному жорстокому ворогові, – наголосив Секретар РНБО України. – Ми повинні реалізувати ефективне функціонування СБУ, Національної гвардії, інших силових структур, які протидіють спробам дестабілізувати ситуацію в нашій державі, що є сьогодні одним з головних пріоритетів гібридної війни Росії проти нас».

За словами О. Турчинова, немає альтернативи європейській та євроатлантичній інтеграції України. Водночас він зауважив, що стандарти НАТО – «не тільки нова сучасна зброя, не тільки новий штатний розпис та нова структура силових міністерств і відомств». «Це насамперед люди, насамперед керівники, які здатні розуміти нові завдання і забезпечити їх реалізацію, – заявив він. – І саме таких керівників стратегічного рівня, які готувалися півтора роки в унікальній Києво-Могилянській академії, ми сьогодні вітаємо з отриманням магістерських дипломів».

Секретар РНБО України повідомив, що у програмі брали участь співробітники цивільних та силових міністерств і відомств, і зазначив, що спільна програма «дала дуже ефективний і якісний результат». Він висловив переконання, що ця програма реалізуватиметься і надалі.

Звертаючись до випускників, О. Турчинов побажав, аби «теорія перетворилася на практичні спільні досягнення», і вручив їм дипломи.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *