Справа судді Господарського суду Сумської області: матеріали відкрито

26 липня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили судді Господарського суду Сумської області про завершення досудового розслідування за фактом вимагання та замаху на одержання неправомірної вигоди в розмірі 26,6 тис. дол. США. Стороні захисту надано матеріали слідства для ознайомлення.

Служителя Феміди затримали 1 листопада 2017 року в порядку ст. 482 КПК України під час замаху на одержання неправомірної вигоди в розмірі 26,6 тис. дол. США. Як встановило слідство, суддя вимагав гроші за винесення рішення у господарській справі в інтересах будівельної компанії.

2 листопада йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

7 листопада Вища рада правосуддя надала згоду на утримання судді господарського суду Сумської області під вартою. Проте суд 8 листопада обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5 млн грн.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Фото: nikorupciji.org

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *