САП проти НАБУ Війна між Спеціалізованою Антикорупційною прокуратурою та …

САП проти НАБУ

Війна між Спеціалізованою Антикорупційною прокуратурою та Антикорупційним Бюро набирає обертів. На цей раз САП відкрила провадження проти НАБУ через можливий витік службової інформації і передачі службових документів іншим особам.

“Наразі встановлено окремі факти передачі інформації, в тому числі службових документів співробітниками НАБУ третім особам… Спеціалізована антикорупційна прокуратура за фактом розголошення даних досудового розслідування, здійсненого слідчим, працівником оперативно-розшукового органу незалежно від того, чи брала ця особа безпосередньо участь у оперативно-розшуковій діяльності, досудовому розслідуванні, внесла відомості в ЄРДР за ч. 2 ст. 387 КК України “, – йдеться у повідомленні САП. Насправді обидва відомства не є конкуруючими, тому війна між САП і НАБУ розпалюється штучно і навмисно. Керівники антикорупційних органів застрягли у чварах, ідучи на поводу провокацій, створених олігархічними ставлениками, замість того, аби об’єднати свої зусилля і саджати за грати корупціонерів і їх покровителів-олігархів. То ж на користь крадіям, робота над справами проти топ-корупціонерів таким чином майже повністю паралізована.

Рух «Визволення» завжди підтримував всі антикорупційні ініціативи. Наші активісти провели чотири місяці у наметовому містечку під Верховною Радою з метою прийняття важливих для держави антикорупційних законів. Завдяки зусиллям українців з активною громадянською позицією, були створені антикорупційні органи, які вже працюють та показують результати своєї роботи. Але створені відомства – не «мана небесна», бо корупційна система чинитиме опір. І ми маємо продовжувати роботу над очищенням влади від крадіїв і їх ставлеників – олігархів. Ми сподіваємось, що обидва антикорупційні органи, між якими відбувається конфронтація, знайдуть в собі сили, об’єднаються і почнуть працювати заради очищення влади на користь держави. Об’єднавшись, разом, ми почнемо будувати нову і доброчесну Україну вже зараз.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *