Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 07 серпня 2018 року

НКМЗ завершив відвантаження вертикальної кліті в Кошице

Новокраматорський машинобудівний завод завершив відвантаження устаткування вертикальної кліті №3 для безперервного широкосмугового стану 1700 (БШС), що реконструюється в Кошице (Словаччина).

Делегація словацьких фахівців на чолі з директором цеху гарячої прокатки Штефаном Новаком та генеральним директором ІМЕТ-ТЕС-Кошице Яном Шебенем, яка побувала на приймальних випробуваннях, дала високу оцінку замовленої техніки.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Про хід проведення реконструкції площі Соборної

З кінця 2017 року в Дружківці за рахунок обласного бюджету тривають роботи по реконструкції вулиці Соборної та благоустрою прилеглої до неї території. На сьогодні здійснена повна заміна застарілих підземних комунікацій у межах реконструкції, заміна тротуарного покриття пішохідної зони мощенням ФЕМ здійснена на 60%. Розпочаті роботи по встановленню двох пам’ятників – «Козаку» (засновнику м. Дружківка) та «Книга історії м. Дружківка».

Розпочаті роботи з приведення до належного стану порушених елементів цоколю та арок багатоквартирних житлових будинків, розташованих безпосередньо у межах реконструкції.

За матеріалами сайту Дружківської міської ради

Виставка «Іноземні інвестиції в Україні: Франція 1870–1918 рр.»

7 серпня в Маріупольському краєзнавчому музеї відбулася презентація виставки-дослідження, присвяченої історії французьких інвестицій в економіку України. Проект презентує музейно-історичну версію взаємовідносин України і Франції періоду 1870–1918 рр.

На виставці представлено майже 230 історичних документів і подій тих часів. Представлені портрети і фотокартки французьких і українських підприємців, засновників і керівників заводів, рудників, шахт, створених за участю французького капіталу.

Основою для виставки стала колекція дніпровського мецената Дмитра Піркла, який протягом 2011–2015 років купував історичні документи в Європі.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполь першим вступив у клуб лідерів рейтингу самих прозорих міст України

Маріуполь – лідер Рейтингу прозорості 100 найбільших міст країни за версією міжнародної організації Transparency International Україна. Місто втілює у життя усі рекомендації за для того, щоб бути максимально доступними, відкритими та прозорими для громадян.

Перше місце Маріупольська міська рада ділить з колегами з Дрогобицької міськради. Нині міста мають однакову кількість балів – 80,3 із 100 можливих. Таким чином, вони першими потрапляють до клубу лідерів прозорих міст.

Загальний бал в рейтингу формується на основі 13 показників, серед яких: інформація про роботу органів місцевого самоврядування, інформація про електронні закупівлі, дані про комунальні підприємства та установи освіти, інформація про бюджет міста та тощо.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Міні-ярмарок вакансій допомагає якісному підбору кадрів

Фахівці сектору рекрутингу Маріупольського міського центру зайнятості провели міні-ярмарок вакансій за участю однієї з Маріупольської філії товариства з обмеженою відповідальністю.

Роботодавець запропонував шукачам роботи такі вакансії як: електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, слюсар із складання металевих конструкцій, фрезерувальник, токар.

Питання претендентів на роботу спонукали до активної дискусії. В ході її  учасники заходу обмінювались своїм досвідом роботи. Зокрема, щодо проходження атестації робочих місць.

За результатами міні-ярмарку, одна людина була направлена до підприємства для більш детальної співбесіди з роботодавцем з подальшим проходження стажування безпосередньо на робочому місці.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Альпіністи поставлять прапор Маріуполя на «горі з крижаною вершиною» до 240-річчя міста

З Маріуполя на Кавказ відправилася група з восьми людей, щоб підкорити його найвищу вершину – Казбек (5033 м).

Після багатьох місяців тренувань вісім альпіністів із маріупольського клубу скелелазіння й альпінізму «Скіфи» вирушили підкорювати вершину Казбеку. Серпень-вересень – найсприятливіші місяці для сходження на гору. Також в цей період в Маріуполі буде відзначатися його 240-річчя. Своїм сходженням Євген Юрочкін, Олена Нестеренко, Владислав Бондаренко, Антон Каковка, Лариса Білошицька, В’ячеслав Фроленко, Данило Степченко і керівник Роман Стрельников вирішили привітати місто з Днем народження.

За матеріалами сайту mrpl.city

Бібліотека: гарно проводимо свій вільний час у Селидовому

Діти Селидового гарно проводять свій вільний час у міській бібліотеці, де їх увазі представлені всілякі настільні ігри: «Джанга», «Волейбол», «Футбол» «Морській бій», що придбані в рамках міжнародного проекту «Сприяння сталому розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» при фінансуванні уряду Японії.

Крім того, для задоволення потреб підростаючого покоління отримано: ігровий лабіринт, пальчикові ляльки, ляльки для театральних вистав, костюми літературних героїв тощо.

Підлогові килимки створюють додаткову зону комфорту, де можна відчувати себе невимушено під час ігор з друзями.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Діти з Торецька підкорили вершину в Карпатах

Учні 20-ї школи провели чотири дні в туристичному таборі в Карпатах, переправлялися через річку за допомогою мотузок і підкорили гору.

Дев’ять дітей із гуртка спортивного орієнтування зі своїм учителем дісталися до Києва, де зустрілися з однолітками з місцевої школи. Після прогулянки по столиці група хлопців і волонтери фонду вирушили в Івано-Франківськ.

На наступний день розбили туристичний табір в полонині біля села Стара Гута в Карпатах.

Програма була насиченою. Діти готували їжу на вогнищі, подорожували до Манявського водоспаду, переправлялися через гірську річку Бистриця Солотвинська, і найголовніша подія – здійснили сходження на гору Ігровець, третю за висотою вершину гірського масиву Горгани.

За матеріалами сайту toretsk.city

Багатодітній мамі вручили нагрудний знак «Мати-героїня»

В.о. голови райдержадміністрації Володимир Давимука та голова Олександрівської об`єднаної територіальної громади Людмила Борисевич завітали до оселі багатодітної матері та вручили їй посвідчення та нагрудний знак ,,Мати – героїня”.

За матеріалами сторінки Олександрівської РДА в соціальній мережі Фейсбук

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *