Діти зі Щастя відпочивають у Зарваниці

З благословення Архиєпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського Василія (Семенюка) з 28 липня по 9 серпня у Марійському духовному центрі Зарваниця вдруге проходить табір для дітей з міста Щастя Луганської області. Подолавши чималий шлях, на відпочинок до відпустового місця прибуло вісімнадцятеро маленьких учасників та двоє вихователів. Вихованці школи-інтернату постійно знаходяться у зоні бойових дій, тому метою цього табору є подарувати їм довгоочікуваний спокій, радість та незабутні враження.

Працюють з дітьми студенти Тернопільської вищої духовної семінарії імені Патріарха Йосифа Сліпого разом з аніматорами. Молитва, катехизація, цікаві розмови, веселі ігри, українські пісні та запальні банси – так діти проводять свій час у Зарваниці. У перший день відбулася  зустріч з Митрополитом Василієм, який благословив діточок на щасливе проведення табору. Малеча в знак вдячності заспівали пісню «Із Києва міста».

Учасники табору відвідали Тернопіль, де для них провели оглядову екскурсію містом. Також малі екскурсанти розважалися на атракціонах та переглядали мультфільм у кінотеатрі.  Наступного дня діти зі Щастя завітали на табір «Веселі канікули з Богом», який проходив в архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці у Тернополі. Відтак взяли участь у всеукраїнському флешмобі з нагоди 1030-ї річниці Хрещення України, виконавши з усіма банс «Україна – єдина».

Також дітвора здійснила захоплюючу подорож мальовничими Карпатами. В Буковелі вони на підйомнику дісталися на вершину, з якої могли побачити найвищу гору України та милуватися захоплюючим краєвидом.  Завтра, 9 серпня, гості зі Сходу попрощаються із Зарваницею.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.zarvanytsya.org

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *