Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 08 серпня 2018 року

Оздоровчий комплекс «Шахтар» радо прийняв самбістів, борців та рукопашників Донеччини

З 5 по 19 серпня в місті Святогірську на базі дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Шахтар» проходить навчально-тренувальний збір за участю 50 вихованців обласної комплексної дитячо-юнацької спортивної школи ДОО ВФСТ «Колос», спортивного клубу «Беркут» та спортивного клубу єдиноборств «Ронін».

Заклад гостинно зустрів спортсменів зі Слов’янська, Краматорська, Лиману, Мирнограду, які займаються самбо, вільною боротьбою, рукопашним боєм.

Для самбістів Донеччини змістовне проведення дозвілля в «Шахтарі» має допомогти гідно підготуватися до обласних змагань 12 серпня та чемпіонату України, що запланований на кінець поточного місяця.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Юрій Сухоруков здобув два «срібла» на відкритому літньому чемпіонаті України

Відкритий літній чемпіонат України з кульової стрільби прийняли три міста: Львів (тир «Динамо», пістолет), Київ (тир СДЮШОР «Схід», гвинтівка) та Чернігів (тир ОССК ТСОУ, рухома мішень).

У складі команди Донецької області найкращі результати на чемпіонаті показав наш титулований спортсмен – заслужений майстер спорту, срібний призер Олімпійських ігор 2008 року Юрій Сухоруков. Він здобув два «срібла» у Києві – у вправі МГ-9 (довільна гвинтівка, 50 м, 60 пострілів лежачи) та вправі ГП-6 (пневматична гвинтівка, 10 м, 60 пострілів).

Національний чемпіонат став заключним етапом підготовки членів збірної команди України до чемпіонату світу зі стрільби кульової, що відбудеться 1-14 вересня 2018 року в корейському місті Чангвон.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Центром обслуговування платників ДПІ у м. Краматорську надано майже 15 тисяч адміністративних послуг

Протягом семи місяців поточного року послугами податкової інспекції у місті Краматорську скористались більше 66 тисяч представників бізнесу та громадян, яким було надано весь комплекс адміністративних, консультативних та інформаційних послуг.

За вказаний період у Центрі обслуговування платників (ЦОП) ДПІ у м. Краматорську надано 14850 адміністративних послуг, при цьому відмовлено у наданні адміністративних послуг лише по 29 заявам, що складає 0,2 % від загальної кількості поданих заяв.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Підприємці діляться успішним досвідом ведення бізнесу

На базі Консалтингового центру Маріупольського міського центру зайнятості пройшла зустріч з підприємницею Ганною Чебан – переможницею проекту «Український донецький куркуль». Вона вже брала участь у заході центру зайнятості. Своєю енергією та мотивацією до успіху захопила усіх учасників. Вони побажали більш детально почути про шлях підприємництва, яким вона йде.

Одним з видів бізнесу, яким займалася Ганна, є продаж кондитерських виробів. А другий, з яким Ганна і виграла грант проекту «Український донецький куркуль», – це екологічний бізнес. Він спрямований на переробку пластику, його грануляцію і повторне використання.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

«Story fun» у молодіжному центрі

У молодіжному центрі «Молодь+», що працює на базі Селидівської міської центральної бібліотеки буде працювати група щодо вивчення англійської мови для починаючих (3-4 клас) «Story fun» за програмою Кембріджського університету.

Відбулось відбіркове тестування, після якого батьки мали можливість поспілкуватись з викладачем-волонтером, В. Л. Корнюховою (вчитель англійської мови Селидівської загальноосвітньої гімназії).

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Акція «Тиждень підтримки грудного вигодовування»

Лікарями та медичними сестрами Центру первинної медико-санітарної допомоги Селидівської міської ради була проведена щорічна літня акція «Тиждень підтримки грудного вигодовування».

Цього року Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування відбувався під гаслом «Годування грудьми – основа життя».

Метою Всесвітньої акції по всьому світу є один із стратегічних методів підтримки природного вигодовування дітей – відновлення втраченої традиції годування діток грудьми.

За матеріалами сайту Селидівської міської ради

Вокалістки з Торецька виступили у Львові

Вокальний ансамбль “Руна” взяв участь в міжнародному фестивалі “Фольклорний передзвін”, який відбувся у Львові.

Ідея фестивалю – зближення культур і національних традицій України і Європи. Цього року участь в проекті брали виконавці з України, Словаччини та Польщі.

Солістки ансамблю виконували народні пісні в обробках українських композиторів в аранжуванні Тетяни Мольдерф – викладача Торецького музичного коледжу.

За матеріалами сайту toretsk.city

Зустріч із представниками УВКБ ООН

В райдержадміністрації відбулася зустріч керівництва району з представниками УВКБ ООН, участь в якій взяли перший заступник голови райдержадміністрації Тетяна Збицька, заступник голови райдержадміністрації Володимир Шехірєв, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та військово-цивільних адміністрацій району.

В ході засідання було обговорено питання щодо уточнення чисельності місцевих жителів міст Мар’їнка та Красногорівка, моніторингу динаміки повернення населення до прифронтових  населених пунктів, з метою відстеження потреб цих міст у фінансовій допомозі, яку планують надавати міжнародні благодійні організації.

  За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Біля села Комар відремонтовано міст через річку Мокрі Яли

У рамках експлуатаційного утримання відремонтовано міст через р. Мокрі Яли. Штучна споруда є складовою автомобільної дороги загального користування державного значення Н-15 Запоріжжя – Донецьк, км 135+683.

Мостовий перехід, побудований у далекому 1978-ому році, не зазнавав ремонту та потребував укріплення однієї з берегових опор, де спостерігалися інтенсивні деформаційні процеси (підмивання конуса), що згодом загрожувало просіданням перехідної плити.

Під час поточного ремонту відновлено й захисний шар бетонних поверхонь, укріплено тротуари, встановлено відсутні секції перильного огородження

За матеріалами сайту Служби автомобільних доріг Донецької області

У Великоновосілківському районі заплановано будівництво лікарської амбулаторії

  Згідно із Законом України «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», завдяки спільній співпраці комунального закладу охорони здоров’я «Великоновосілківський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», Великоновосілківської райдержадміністрації, районної ради в с. Андріївка з’явиться лікарська амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом для медичних працівників.

Наразі розпочато роботу з відведення земельної ділянки та розроблення детального плану під будівництво амбулаторії.

За матеріалами сайту           Великоновосілківської РДА

В районі пройшов перший етап Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості

Відділом культури і туризму райдержадміністрації проведено засідання районного організаційного комітету з визначення переможця І етапу (районного) Всеукраїнського огляду-конкурсу клубних закладів у сільській місцевості. За підсумками голосування кращим закладом культури визначено Петрівський Другий сільський будинок дозвілля, який продовжить боротьбу на обласному етапі конкурсу.

За матеріалами сайту «Вісті Олександрівщини»

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *