Лиманський район: завершено роботи з ремонту моста через річку Сіверський Донець

На півночі Донеччини виконано основні роботи з відновлення мостового переходу через р. Сіверський Донець. Штучна споруда розташована на автодорозі загального користування державного значення Т-05-14 Добропілля – Лиман, км 83+575, поблизу с. Брусівка.

На об’єкті поточного середнього ремонту відновлено проїзну частину (із захистом існуючої монолітної залізобетонної плити новим гідроізоляційним шаром), укріплено тротуари та конусні частини, улаштовано систему водовідведення, встановлено металеве бар’єрне та пофарбовано перильне огородження.

Крім того, мостовий перехід обладнано сучасною системою зовнішнього освітлення, що вже працює у тестовому режимі.

Роботи з ремонту штучної споруди виконано ТОВ «ВП Мост», монтаж автономної системи вуличного освітлення – ТОВ «Газпромресурс». Замовник – Служба автомобільних доріг у Донецькій області. Джерела фінансування: Державний дорожній фонд та обласний бюджет (кошти від «митного експерименту»).

Як повідомлялось раніше, це другий за довжиною (331 м) міст на Донеччині, розташований за маршрутом Слов’янськ – Лиман. Загальна протяжність ділянки, що сполучає сусідні райони, – 15,6 км. До завершення ремонтно-будівельного сезону пріоритетний напрямок планується повністю відремонтувати.

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Донецькій області

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *