У Дніпрі СБУ викрила на хабарах посадовця Державної виконавчої служби



Співробітники Служби безпеки України викрили на систематичних хабарах державного виконавця одного з відділів Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.
Правоохоронці встановили, що посадовець запровадив схему систематичного одержання неправомірної вигоди за безперешкодне зняття обтяжень з об’єктів рухомого та нерухомого майна. Оперативники спецслужби задокументували факт вимагання від місцевого жителя півтори тисячі доларів. За вказану суму зловмисник обіцяв зняти арешт з квартири.
Співробітники СБУ затримали держвиконавця згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на робочому місці після отримання всієї суми хабара.
Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу. У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших можливих осіб, причетних до протиправних дій. Операція з викриття незаконної діяльності посадовця проводилась спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *