Донецька область ділиться досвідом створення Центрів безпеки

8-9 серпня 2018 року представники управління з впровадження реформ та децентралізації Департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації прийняли участь у робочій зустрічі з делегацією представників органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області.

Зустріч організована за ініціативи Донецького центру розвитку місцевого самоврядування з метою посилення спроможності органів місцевого самоврядування в реалізації завдань в сфері громадської безпеки, а також ознайомлення з позитивним досвідом Донецької області  у впровадженні проекту зі створення сучасних систем цивільного захисту європейського зразку в територіальних громадах та побудови Центрів безпеки на території області.

Починаючи з 2015 року в Донецькій області реалізується проект щодо організації заходів цивільного захисту населення спроможних територіальних громад. Проект реалізується відповідно до Меморандуму про співпрацю між Донецькою обласною державною адміністрацією та Державною службою з надзвичайних ситуацій України. На сьогодні на території області успішно  функціонують 6 Центрів безпеки громадян, які розташовані у: Лиманській міській об’єднаній територіальній громаді (центр відкрито у листопаді 2016 році),  Шахівській сільській та Черкаській селищній об’єднаних територіальних громадах (обидва центри відкрито  у січні 2017 року), Миколаївській міській, Іллінівській сільській об’єднаних територіальних громадах (обидва центри відкрито у січні 2018 року) та Сіверській міській об’єднаній територіальній громаді (центр відкрито у лютому 2018 року). Варто зазначити, що робота триває та до кінця  2018 року планується відкриття ще 9 Центрів безпеки на території Донецької області.

В рамках навчальної поїздки представники Дніпропетровської області відвідали Центри безпеки у Лиманській та Миколаіївській міських об’єднаних територіальних громадах. Крім того, делегація завітала до сучасного Миколаївського ЦНАПу та «Соціального офісу», які розташовані в одній будівлі.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *