Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 13 серпня 2018 року

Важкоатлети Донеччини здобули вісім нагород молодіжного чемпіонату України в Коломиї

У м. Коломия (Івано-Франківська обл.) відбувся чемпіонат України з важкої атлетики серед молоді (вік – до 23 років), що став одним з етапів відбору до чемпіонату Європи серед юніорів та молоді (20-27 жовтня, Польща).

У командному заліку молодіжного чемпіонату України важкоатлети Донецької області посіли друге місце серед чоловіків і третє місце серед жінок. Вісім важкоатлетів Донецької області стали призерами в особистому заліку: один переможець, чотири срібні і три бронзові призери.

У Слов’янську з велокруїзом, призами та кінопоказом просто неба пройшов “ВелоДвіжОк”

Велошкола з безпеки руху, квест, велокруїз, пікнік з лимонадами, веломайстерня, кіно з велогенератором, пам’ятні призи та сотні світлин – таким насиченим у Слов’янську видався велосипедний фестиваль.

На “ВелоДвіжОк” з’їхалися не лише власники велосипедів, а й охоче долучилися пішоходи та гості з сусідніх міст. Ця подія міського масштабу об’єднала усіх – і дорослих, і дітей.

Головним проспектом міста у супроводі патрульної поліції колоною проїхались кілька сотень велосипедистів.

Тим часом на Соборній площі активно працювала веломайстерня, де власники та власниці велосипедів безкоштовно лагодили свій транспорт. Охоче відвідали велосипедисти і велошколу з безпеки руху, де дізналися правила дорожнього руху, які має знати і виконувати людина на велосипеді.

У Святогірську пройшла Школа Лідерства для активної молоді Донеччини

У місті Святогірськ пройшла Школа Лідерства для активної молоді Донеччини.

Організаторами виступили Донецький обласний дитячо-молодіжний центр за підтримки департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації.

Впродовж п’яти  днів молоді лідери області навчались як змінити через ефективну комунікацію власні стосунки з людьми навколо, працювали  зі стереотипами, поняттям дискримінації та  трансформації конфлікту, приймали участь у симуляційній бізнес-грі «Острів», також на учасників  очікував захопливий фото-квест, присвячений міжнародному Дню молоді.

Ігор Радівілов завоював срібло на чемпіонаті Європи

В опорному стрибку Ігор Радівілов посів друге місце на континентальній першості, що проходить в Британському Глазго.

Ігор поступився супернику всього на 0,044 бала. І з результатом 14, 866 взяв срібло. Для маріупольського спортсмена це вже п’ята медаль з чемпіонатів Європи.

Яскраве святкування Міжнародного дня молоді

У місті Селидове відбулось святкування Міжнародного дня молоді.

На найяскравішу вечірку серпня до міського парку культури і відпочинку завітала молодь як Селидового, так і інших міст нашого регіону.

Особливістю стала велика кількість піни, що зробило святкування ще більш видовищним та незабутнім.

У Покровську вперше пройшов майстер-клас з вітражного розпису

У Покровську на Донеччині на платформі «Без обмежень» пройшов унікальний майстер-клас з вітражного розпису.

Майстер-клас провела чернігівська художниця Наталя Кисіль.

Вона навчила учасників основним технікам вітражного живопису, поділилася секретами створення унікальних малюнків, а також розповіла про застосування вітражного живопису в повсякденному житті.

Під керівництвом талановитого майстра, покровчани відкрили для себе новий напрямок в образотворчому мистецтві, що позитивно вплине на популяризацію мистецтва серед населення міста і буде сприяти появі нових культурних центрів.

Майстер-клас з боротьби в оздоровчому закладі «Юний моряк» Урзуфа

Майстер-клас з греко-римської і вільної боротьби в дитячому закладі оздоровлення і відпочинку «Юний моряк», що в с. Урзуфі Мангушського району на Донеччині, провели волонтер Відділення НОК України в Донецькій області Андрій Матійченко і тренер з вільної боротьби Володимир Сіроєдов.

Участь у заході взяли 300 дітей, багато з яких – переселенці. Організатори заходу висловили подяку директорові державного підприємства «Маріупольський морський торговельний порт» Олександру Олійнику і майстрові спорту з греко-римської боротьби Юрію Тельбізову.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *