Андріївській ОТГ розповіли як відкрити «власну справу» та вести підприємницьку діяльність в сільській місцевості

15 серпня 2018 року відбувся навчальний тур до Андріївської ОТГ разом з представниками Донецької облдержадміністрації та Донецького відокремленого підрозділу «Центр розвитку місцевого самоврядування». Розпочався захід в залі Андріївського палацу культури семінаром, на якому говорили про особливості підприємницької діяльності в аграрній сфері та основні напрями її фінансової підтримки.

Під час семінару мова йшла також про обласну програму «Донецький український куркуль» та її кращі здобутки. Розглянули питання підвищення рівня зайнятості населення за рахунок розвитку підприємницької діяльності та зеленого туризму як одного з чинників економічного розвитку ОТГ. Особливу увагу приділили темі розвитку сільського господарства малого та середнього підприємництва, бо це є вагомим внеском до бюджету громади. Присутнім на заході цікаво було дізнатися про реалізацію пілотного проекту із залучення до роботи членів малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб.

Після семінару першим об’єктом для відвідування стало ТОВ «Краматорський кролик» – одне з успішних виробництв, що розташовано в селі Андріївка. Далі побували на комунальному підприємстві «Грінтур», на якому налагоджено виробництво пелетів із лушпиння соняшника.

Завершився навчальний тур подорожжю до села Сергіївка, де розташований Свято-Сергіївський жіночий монастир, в атмосфері спокою чудового парку присутні змогли ще раз обговорити перспективи розвитку зеленого туризму в Андріївській об’єднаній територіальній громаді.

Управління з впровадження реформ та децентралізації департаменту інформаційної та внутрішньої політики Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *