Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 16 серпня 2018 року

Олексій Рокочий та Олексій Бичков запрошують дітей на заняття пауерліфтингом

До оздоровчого табору «Берізка», що в Лиманській міській об’єднаній територіальній громаді, завітали титуловані пауерліфтери Донеччини: заслужені майстри спорту України Олексій Рокочий з Лиману та Олексій Бичков з Краматорська.

Захід зібрав понад 280 хлопців і дівчат віком від 6 до 16 років, кожен з яких мав змогу поставити чемпіонам запитання.

Спортсмени продемонстрували дітям відеофрагменти зі своїх виступів за кордоном, розповіли про вид спорту та запросили до секцій всіх бажаючих займатися пауерліфтингом. Діти залюбки спілкувались з чемпіонами та приміряли медалі, зароблені важкою працею на тренуваннях.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську пройшов круглий стіл: Інформування про мінну небезпеку

У Краматорську пройшов круглий стіл: Інформування про мінну небезпеку, спрямоване на молодь, що перебуває під найбільшою загрозою від наземних мін та інших вибухонебезпечних залишків війни на підконтрольній території України та присвячений відкриттю проекту, фінансованого Дитячим Фондом ООН UNICEF.

Метою круглого столу стало  координування діяльності з інформування про мінну небезпеку у молодіжному середовищі та презентація проекту представникам органів влади, дотичним до освітньої діяльності у Донецькій та Луганських областях.

За матеріалами сайту департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації

Засідання жіночого клубу «Формула успіху»

У Краматорському міському центрі зайнятості завідувач сектору профорієнтації Митько Альона провела заключне засідання клубу для жінок «Формула успіху». Протягом чотирьох тижнів 8 жінок брали активну участь у тренінгових заняттях для досягнення особистісного розвитку. Було розглянуто наступні теми: покращення саморегуляції, підвищення самооцінки, роль у житті самонастанов, техніки подолання стресу, мотивація, постановка цілей, позитивне мислення та позитивне налаштування на майбутнє. Учасниці клубу виконували тематичні вправи, висловлювали власні почуття, ділились життєвим досвідом. Кожне заняття проходило у невимушеній, теплій, дружній атмосфері довіри.   

       За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Слов’янські спортсмени перемагають на чемпіонаті Європи з плавання!

У місті Дублін (Ірландія) проходить чемпіонат Європи з плавання серед спортсменів з інвалідністю.

У складі збірної України участь у змаганнях беруть 4 спортсменів, які представляють Слов’янськ і ведуть боротьбу за медалі: Віктор Смирнов і Сергій Кліпперт, (спортсмени з вадами зору), Ніна Козлова та Андрій Трусов, (спортсмени з ураженням опорно-рухового апарату). Тренують спортсменів Заслужені тренери України Андрій та Світлана Казначеєви.

У перший день слов’янці принесли до загальної скарбнички збірної команди України дві нагороди: Віктор Смирнов завоював срібну медаль на дистанції 50 м вільним стилем (S11) з часом 27.40, а Андрій Трусов став другим на дистанції 50 м батерфляєм (S7) з часом 30.49.

У другий день змагань Віктор Смирнов відзначився «золотом» на дистанції 100 м брасом у класі (SB11) з часом 1:17.15.

За матеріалами сайту Слов’янської міської ради

Стела з вишивкою

З нагоди відзначення в місті 27-ї річниці незалежності України, в рамках запланованих заходів, активно ведеться робота з благоустрою міста Костянтинівка. Завершилися роботи біля стели на в’їзді до м. Костянтинівка зі сторони Дружківки – її пофарбовано та прикрашено вишивкою.

Українські орнаменти невдовзі прикрасять і центральну вулицю міста – пр. Ломоносова.

За матеріалами сайту Костянтинівської міської ради

Презентація професії прикордонник

В Бахмутському міському центрі зайнятості відбувся черговий інформаційний захід для безробітних за участю представника Краматорського прикордонного загону з питання добору кандидатів для проходження військової служби за контрактом в Державній прикордонній службі України.

Капітан Коссе Роман Олександрович запропонував слухачам оволодіти професією прикордонник (інспектор та водій) для проходження військової служби у відділі прикордонної служби м. Бахмут (КПВВ Майорське).

За матеріалами Бахмутської міської ради

У бібліотеці Бахмута з’явилися настільні ігри

В читальному залі центральної міської бібліотеки з’явилися незвичайні розваги: настільні ігри для дітей аерохокей, теніс, більярд і футбол.

Також, поки йде ремонт бібліотеки-філії №1, люди з вадами зору можуть пограти тут в шашки і шахи.

Устаткування для ігор було придбано в рамках реалізації проекту Міжнародної організації з міграції «Сприяння сталому розвитку і згуртування громад, які зазнали наслідків конфлікту в Донбасі» при фінансуванні Уряду Японії.

За матеріалами сайту «Вечерний Бахмут»

Маріупольці відзначилися у вітрильному спорті

У Миколаєві відбувся чемпіонат України з вітрильного спорту в неолімпійських класах яхт і Кубок Шмідта. У змаганнях взяли участь близько 180 спортсменів з п’яти областей України. Маріупольці показали високий результат.

Спортсмени Маріуполя, в складі збірної Донецької області, відзначилися гарною підготовкою. За результатами змагань вони отримали медалі різної проби.

Так, у класі «Оптиміст» кращим став Богдан Рухлін. У класі «Ультра Д» бронзову медаль здобув Андрій Кеня. У класі ж «Laser R» третім став Вадим Окладников.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Боксери Маріуполя взяли «золото» та «срібло»

У Кропивницькому пройшов чемпіонат України з боксу серед юніорів 2002-2003 р.н. У змаганнях взяли участь понад 270 боксерів з усіх регіонів України. Маріупольські спортсмени гідно виступили на змаганнях.

Так, переможець минулорічного чемпіонату України Владислав Васьковський (КДЮСШ 3, Схід-Спорт) знову підтвердив статус найсильнішого боксера України. Він здобув чотири впевнені перемоги та завоював золоту медаль.

Богдан Карнаушенко (КДЮСШ Атлетик) провів три переможні поєдинки та дійшов до фіналу. У боротьбі за золоту медаль маріуполець поступився за очками боксеру з Дніпропетровська. Таким чином, поповнивши скарбничку Донецької області сріблом чемпіонату.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Спортивне свято привернуло увагу до загальнолюдських і олімпійських цінностей

На міському пляжі Маріуполя пройшов захід з циклу Olimpiclab «Загальнолюдські та олімпійські цінності». Спортсмени показали не тільки спортивні, а й творчі виступи.

Почесними гостями спортивного свята стали чемпіон світу Олександр Олійник, стипендіатка Маріупольської міської ради та чемпіонка світу з ушу Анна Терещенко, майстер спорту з ушу Вікторія Булигіна. У всіх гостей заходу була можливість особисто поспілкуватися та зробити пам’ятні фото з відомими чемпіонами.

Всі бажаючі могли взяти участь у спортивних змаганнях, естафетах і отримати приємні призи. Свято закінчилося нагородженням переможців.

Захід відбувся за підтримки управління молоді та спорту міськради, «Червоного хреста», Федерації ушу м. Маріуполя, Фонду розвитку спорту Донецької області, НОК Донецької області, КЗ «ГЦФЗН Спорт для всіх».

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Депутати допомогли наповнити контент нової міської програми для людей з інвалідністю

Сьогодні директор департаменту соцзахисту населення Андрій Ремпель презентував на комісіях проект рішення “Про затвердження міської цільової програми підтримки, адаптації та профорієнтації дітей і молоді з інвалідністю м. Маріуполя “Разом – ми єдині” на 20018 – 2022 роки”. Він зазначив, що на її реалізацію передбачено 26,6 млн. гривен. Це буде вже третя програма щодо підтримки людей такої категорії, розроблена департаментом.

Мета програми – адаптація у суспільстві дітей та молоді з інвалідністю з урахуванням їх можливостей та потреб, а також підтримка таких сімей.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Діти з Мар’їнки повернулися з відпочинку з міста Охтирка

Ось і закінчились два тижні чудового відпочинку 17 дітей з міста Мар’їнка у дитячому оздоровчому таборі «Космос»  міста Охтирка Сумської області.

Вже третій рік поспіль на запрошення голови Охтирської районної державної адміністрації Віталія Супруна  та голови Охтирської міської ради Ігоря Алєксєєва  у дитячому таборі відпочинку “Космос” на березі р. Ворскли оздоровлюються діти в благоустроєних корпусах, з висококваліфікованим педагогічним колективом та цікавими щоденними заходами.

Щасливі діти повернулися додому з позитивними враженнями та яскравими емоціями.

Кожен день життя у таборі був насичений цікавими подіями. Діти приймали участь у спортивних змаганнях, грали в різноманітні ігри, купалися в річці Ворскла, а ввечері танцювали на дискотеці.

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

Біля Андріївки кардинально вирішено проблему «перезволоженої» ділянки автодороги

Донедавна слабка ділянка, розташована на в’їзді у с. Андріївка з боку с. Новотроїцьке, вже має нову конструкцію дорожнього одягу. Для порятунку «перезволоженої» ділянки виконані роботи із заміни ґрунту та розширення земляного полотна.

Для стабілізації ґрунтової основи земляного полотна використано сучасний будівельний матеріал – георешітку (екологічно чистий геосинтетик для утримування неміцного ґрунту). На даний час 350-метрова ділянка зі зміцненим дорожнім одягом має й нове покриття з верхнім шаром із щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА-20).                    

 За матеріалами сайту Служби автомобільних доріг у Донецькій області

Товариська зустріч з футболу ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району та ФК «Юність» м. Костянтинівка

У м. Костянтинівка пройшла товариська зустріч з футболу ДЮСШ «Колос» Костянтинівського району та ФК «Юність» м. Костянтинівка.

Хлопчики обох команд проявили характер, боролися за кожен м’яч, але в результаті «Колосята» виявилися спритнішими.

Рахунок 7:4 на користь «Колоса».

За матеріалами сайту Костянтинівської РДА

Надання всебічної підтримки майбутнім підприємцям Мангушського району

З метою підтримки підприємницьких ініціатив населення в рамках роботи центру розвитку підприємництва (консалтингового простору)  Мангушський районний центр зайнятості провів черговий тренінг щодо основ бізнес – планування, для осіб, які планують створити власний бізнес або прагнуть взяти участь у конкурсних відборах грантової програми «Український донецький куркуль». Учасниками заходу були роботодавці, безробітні особи які перебувають на обліку у службі зайнятості, а також соціальні партнери центру зайнятості.

На тренінгу всі присутні отримали вичерпну інформацію щодо успішного бізнес-планування, дізналися про основні вимоги, нюанси участі у  проекті «Український донецький куркуль».  Присутнім на зустрічі була представлена безкоштовна програма «Центр розвитку підприємництва» на системі Android, яку розробила Донецька обласна служба зайнятості для людей, які бажають започаткувати власну справу.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *