З початку ООС відновлено 174 будівлі, а військові взяли під контроль 15 квадратних кілометрів території

Сьогодні у Сєвєродонецьку відбулася прес-конференція про результати діяльності перших 100 днів Операції об′єднаних сил. У ній взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз, командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв, голова Луганської облдержадміністрації Юрій Гарбуз.   

«З початку проведення Операції об′єднаних сил, спільними зусиллями штабу ООС та Донецької облдержадміністрації були проведені роботи по відновленню приватних будівель, зруйнованих внаслідок бойових дій, загалом – 174 будівлі. Також Донецькою облдержадміністрацією розроблено та погоджено План цивільного захисту області на особливий період, а також розроблено План реагування територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Донецької області на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру», – наголосив заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз.  

Також Ігор Стокоз підкреслив, що спільно з працівниками Донецького обласного військового комісаріату проводяться заходи щодо створення системи транкінгового зв′язку згідно до реалізації «Програми забезпечення заходів з підготовки тероборони Донецької області на 2018-2019 роки».

У свою чергу командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв наголосив, що українські військові дотримуються Мінських домовленостей і режиму припинення вогню, але «адекватно відповідають на провокації РФ».

«В ході стабілізаційних дій з початку ведення ООС нам вдалося забезпечити і підтримувати повний контроль над лінією зіткнення з противником, належний рівень безпеки і стабільності в усіх районах ведення операції. Обладнання смуг забезпечення на Волноваському, Горлівському, Сєвєродонецькому та Світлодарську напрямках дозволило взяти під контроль близько 15 квадратних кілометрів української території», – сказав командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *