Цього року всі підрозділи системи МВС взяли участь у параді



24 серпня, Україна святкує 27 річницю Незалежності. Свято відзначили урочистим парадом «Марш нової армії», який прошов на центральній вулиці столиці.
Систему МВС на параді представили – зведений загін Державної прикордонної служби, Національна Академія ДПСУ, зведений загін Національної гвардії, Національна академія НГУ, Національна академія внутрішніх справ, зведений загін правоохоронців. А також в урочистому марші взяли участь 120 курсантів та 10 офіцерів Національного університету цивільного захисту України, які гідно представили Державну службу України з надзвичайних ситуацій. У парадному розрахунку цього року від Державної прикордонної служби України головною вулицею країни крокували 409 курсантів та 42 офіцера. Із них 22 учасника бойових дій, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції на сході нашої країни. Під час святкового маршу Національну гвардію представляли розрахунки курсантів Національної академії НГУ, військовослужбовці спеціального батальйону «Почесна варта» Першої бригади оперативного призначення Національної гвардії України ім. Петра Дорошенка та зведений оркестр НГУ. Загалом Хрещатиком пройшли понад 300 гвардійців. Хор Академічного ансамблю пісні і танцю НГУ також був представлений у зведеному хорі Збройних сил України. Зазначимо, що у параді окрім 4,5 тисяч військовослужбовців із Збройних сил України, Державної прикордонної служби, Національної гвардії Національної поліції, вперше Хрещатиком пройшли військовослужбовці з країн НАТО. Президент України Петро Порошенко привітав учасників параду.
«Слава Богові і подяка кожному українцю за те, що ми вистояли. Стали сильнішими і впевненішими в собі і власних можливостях. На майбутні роки й десятиліття заклали основу для руху вперед – з чіткими стратегічними орієнтирами на Європейський Союз та НАТО», – сказав Петро Порошенко. Головнокомандувач вручив бойові прапори окремим прикордонним підрозділам. У тому числі прапор, який символізує оновлення та початок нової історії українського війська, отримав Луганський прикордонний загін Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, який за Указом Президента носитиме почесне найменування «імені Героя України полковника Євгенія Пікуса». Крім того, до Дня Незалежності Указом Президента України №233/2018 від 22 серпня присвоєно почесні найменування ще двом підрозділам – Мукачівському прикордонному загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України – «імені героїв Карпатської Січі» та Чернівецькому прикордонному загону Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України – «імені генерал-хорунжого Олександра Пилькевича».
Верховний головнокомандувач ЗСУ Петро Порошенко вручив бойовий прапор 21-й окремій бригаді з охорони громадського порядку Нацгвардії, яка брала активну участь у боях за звільнення низки міст Донбасу.
Використано відео UA:ПЕРШИЙ.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *