«Дякую за санкції»: як Петро Порошенко будує політику проти Росії Сполучені …

«Дякую за санкції»: як Петро Порошенко будує політику проти Росії

Сполучені Штати Америки знову ввели санкції проти Російської Федерації. Президент України Петро Порошенко подякував американцям за їхню підтримку України. Але чи зробив гарант Конституції щось сам, для припинення війни на Донбасі?

“Ми вдячні США за санкції. Вони є мотивацією для Росії повернутися у цивілізоване суспільство, прибрати свої війська з Криму і Донбасу, не застосовувати хімічну зброю проти інших держав, здійснювати цивілізовану зовнішню політику, шанувати і поважати міжнародне право. … Наголошую, ці санкції є ефективними. Санкції змушують Москву платити велику ціну за брутальне порушення міжнародного права, яке вона здійснює”, – зазначив президент України, пишуть у ЗМІ. Дійсно, американські політики роблять для перемоги України у війні на Донбасі досить багато. І якщо казати по правді – то навіть більше, ніж сам Порошенко. Чи не здається президентові України цинічним те, що його бізнес продовжує співпрацювати із Росією? Чи не здається народові України цинічним те, що нинішня влада не припиняє торгівельні зв’язки з країною-окупантом? Українські підприємства, які лишились на окупованій російськими військами частині Донбасу, сплачують податки у бюджет бойовиків, натомість російські банки, виробництва та інший бізнес, продовжують працювати і розвиватись на мирній частині України. Українська ж влада дозволяє олігархату російського, у тому числі, походження, впливати на політичні і військові рішення.

Замість того, аби увійти в історію новітньої України, показати свою силу та прийняти вольові рішення, такі як, націоналізувати російський бізнес в Україні на користь держбюджету, повністю припинити торгівельні, транспортні та будь-які інші зв’язки із країною-агресором, нинішня влада повністю потурає забаганкам російського олігархату. Замість очищення влади від корупції та казнокрадства, яке процвітає у воюючій державі, нинішня влада ці злочини очолила. Замість повної реорганізації оборонної сфери та ВПК, армія і військові заводи розкрадаються, склади із боєприпасами знищуються. Проте нинішній президент «дякує» міжнародній спільноті за ті кроки, які сам, через слабкість, не в змозі прийняти. Єдине, що врятує Україну від російської агресії та політичної безхребетності – негайне та повне очищення влади від корупціонерів та олігархічного впливу. Тільки коли крадії та клептократи отримають реальні тюремні терміни за свої злочини перед державою, ми зможемо побудувати нову Україну, із сильною обороною та волею до перемоги!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *