На колегії розглянули основні проблеми реалізації програми щодо розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки

На колегії в Донецькій облдержадміністрації розглянули питання реалізації проекту Регіональної цільової програми щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки, по якому доповідав директор департаменту екології та природних ресурсів Сергій Натрус.

Основною і актуальною проблемою Донецької області є потреба в збереженні належного стану водних об’єктів та визначення основних джерел їх забруднення. Причинами, що призвели до загрозливого стану водних ресурсів, є відсутність очисних споруд на промислових підприємствах, обумовлена використанням застарілих технологій, неналежне функціонування водовідведення та каналізаційних стоків, незадовільний стан гідротехнічних споруд та засміченість водних об’єктів. Для вирішення всіх цих питань було введено в дію проект Регіональної цільової програми щодо здійснення розчистки та регулювання русел річок на 2018-2022 роки. Решта програми розроблена задля збереження лісного фонду області.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів, основними заходами в реалізації цієї програми є реконструкція та будівництво необхідних споруд для очищення водойм, відновлення та підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річок, реконструкція гідротехнічних споруд, берегоукріплення, проведення заходів по захисту від підтоплення та затоплення

Сергій Натрус також зауважив на фінансових витратах.

«Загальний обсяг фінансування програми складає 682 079, 00 тис. грн, у тому числі за рахунок коштів обласного фонду ОНПС – 662 979, 00 тис. грн, за рахунок коштів місцевих бюджетів – 10 800, 00 тис. грн, за рахунок коштів підприємств та інших джерел 8 300, 00 тис. грн», – наголосив спікер.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Куць зауважив на тому, що більш детальну інформацію Сергій Натрус надасть при звітуванні 29 серпня о 15 годині в Донецькій облдержадміністрації.

Сергій Натрус також презентував книгу «Школа зеленої планети» та закликав присутніх, щоб всі школярі мали змогу її отримати та відвідувати з нею факультативи. Цей підручник, випущений департаментом екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації, призначений для дітей молодшого шкільного віку.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *