Схема планування території Донецької області стане «зеленим світлом» для розвитку громад

28 серпня відбувся брифінг управління містобудування та архітектури на тему «Просторове планування», на якому було розглянуто низку важливих питань.

Враховуючи наявний в регіоні природний, економічний і сільськогосподарський потенціал, його історичні та географічні особливості, стратегічна мета просторового планування території полягає в тому, щоб на основі оптимального використання природних, матеріально-технічних і трудових ресурсів створити ефективну економічну систему, яка забезпечить матеріальний добробут населення та економічну безпеку громад.

Невід’ємною частиною просторового планування є робота в напрямку розроблення, погодження та затвердження містобудівної документації.

На регіональному рівні діє Схема планування території Донецької області, яка затверджена у 2011 році. Але, не зважаючи на військові дії в регіоні та втрату контролю над частиною території області, проектні рішення схеми планування залишаються актуальними. Про це розповів заступник директора з наукової роботи “Український державний науково-дослідний інститут проектування міст “ДІПРОМІСТО“ імені Ю. М. Білоконя Юрій Палєха.

Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування у межах своїх повноважень керуються схемою планування території області при підготовці проектів програм соціального та економічного розвитку області, програм з питань охорони земель та навколишнього середовища, охорони здоров’я населення, розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, збереження історико-культурної спадщини та розвитку туризму.

Виконуючий обов’язки начальника управління містобудування та архітектури Василь Теклюк  зазначив, що на сьогоднішній день вже є очевидним, що схеми районного планування повинні бути замінені Схемами планування територій, а розробка цієї документації повинна стати пріоритетним напрямком містобудівної діяльності на найближчі 3-4 роки.

Фахівці переконані, що сучасний підхід до планування територій області стане «зеленим світлом» для розвитку Донеччини.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *