Звернення Олександра Куця у зв’язку з 4-ми роковинами Іловайської трагедії

Сьогодні роковини однієї з найгероїчнішої та водночас найтрагічнішої сторінки в історії нашої держави – Іловайської трагедії.

Чотири роки тому російські війська вторглись на територію нашої держави та під Іловайськом оточили кілька військових частин. Українським військовим гарантували безпечний вихід через, так званий, зелений коридор. Але, домовленості про перемир’я виявилися пасткою, що була спланована російським агресором. Як наслідок: 576 годин безперервних боїв, з 1700 людей, що брали у них участь, 366 загиблих, 158 зниклих безвісти, 429 поранених, 128 полонених.

Сьогодні вся країна з сумом та болем, зі сльозами на очах згадує ці страшні дні, віддає шану загиблим, дякує та низко вклоняється тим, хто боронить українську землю.

Згадаймо ж сьогодні наших Героїв-захисників, які ніколи не повернуться додому. Ціною власного життя вони зупинили ворога, зберегли територіальну цілісність та нашу незалежність. Незважаючи на нерівність сил і вкрай невигідне положення, наші військові чинили супротивнику запеклий опір.

Слава українським воїнам! Вічна пам’ять загиблим! Герої не вмирають…

Голова облдержадміністрації,

керівник обласної військово-цивільної

адміністрації  О. І. Куць

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *