ООС: зведені дані – 30 серпня 2018

Протягом минулої доби ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил була напруженою, проте залишалася цілком контрольованою українськими захисниками.

Загалом протягом минулої доби, 29 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів оборонних позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок бойових дій упродовж минулої доби не допущено.

Луганський напрямок

Протягом 29 серпня зафіксовано 9 прицільних ворожих обстрілів.

Зокрема, з 14:30 до 15:00, українські захисники зафіксували порушення Мінських угод російсько-окупаційними військами поблизу Новгородського, де окупант застосовував міномети забороненого 82-го калібру.

З гранатометів різних типів, автоматичних станкових гранатометів та іншого піхотного озброєння ворог активно обстрілював позиції Об’єднаних сил  біля н.п. Кримське, Новотошківське, Станиця Луганська, Світлодарськ, Південне та Троїцьке.

У переважній більшості випадків підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу вогневу активність, відповідаючи ворогу вогнем.

Донецький напрямок

Там минулої доби підрозділи Об’єднаних сил перебували під прицільними ворожими обстрілами 9 разів.

Російсько-окупаційні війська неодноразово порушували режим тиші поблизу Водяного, Гнутового, Лебединського Новомихайлівки, Павлополя і Талаківки, при цьому  застосовуючи гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Окрім того, в бік позицій захисників Гнутового і Павлополя ворог вів вогонь з озброєння БМП.

На більшість з цих обстрілів наші військові були змушені відкривати вогонь у відповідь.

Ситуація на лінії зіткнення станом на сьогодні, 29 серпня

Від опівночі і станом на 9 годину ранку Українськими військовими зафіксовано 1 прицільний ворожий обстріл з боку російсько-окупаційних військ.

Важке озброєння ворог не застосовував, проте вів провокаційні обстріли з гранатометів та стрілецької зброї.

Зокрема противник вночі обстріляв наші оборонні позиції в районі Луганського, при цьому застосував гранатомет.

Зазначимо, що від початку поточної доби втрат внаслідок бойових дій серед Українських військовослужбовців немає.

В цілому, інтенсивність обстрілів позицій Об’єднаних сил помітно знизилася, хоча повністю умов «шкільного» перемир’я ворог не дотримується.

Триває спільне командно-штабне навчання ВійськовоМорських Сил ЗС України «Шторм – 18», який включає в себе управління військами (силами) в ході ведення оборони Чорноморського узбережжя

Корабельні та катерні тактичні групи Військово-Морських Сил ЗС України виконали бойові стрільби по умовним морським, повітряним і береговим цілям, провели мінно-загороджувальні та пошуково-рятувальні дії, охорону та оборону пунктів базування.

Задіяна в навчанні від українських ВМС та інших видів ЗС України авіація окрім підтримки підрозділів здійснювала повітряну розвідку, польоти на пошук та знищення об’єктів, відбивала удари засобів повітряного нападу противника.

Підрозділи інших військових формувань забезпечили посилення ділянок державного кордону, охорону автомобільних мостів та виконали інші завдання за призначенням, в рамках навчань.

 

Слава Українським воїнам! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *