Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відвідав Донецьку область

Комітет Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також народні депутати України у триденний термін відвідали Харківську, Луганську та Донецьку області. 30 серпня делегацію зустрічали міста Слов’янськ та Краматорськ, зокрема ДП «СКРЦ Слов’янський курорт», де представники Комітету моніторили та вивчали ситуацію, що склалась у санаторно-курортному реабілітаційному центрі, амбулаторію №8 Центр первинної медико-санітарної допомоги у смт Шабельковка Краматорського району, управління Пенсійного фонду України у м. Краматорську, Краматорський міський центр зайнятості та управління праці та соціального захисту населення Краматорської міської ради.

Представники Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення завітали до Слов’янської опорної  школи №13, на якій зараз ведуться будівельні роботи. За мету було взято перевірку стану зведення освітнього закладу та якості виконання робіт підрядниками. Наступний візит до цієї опорної школи запланували на осінь цього року.

В ході візиту відбулась зустріч з громадськістю та «Національною платформою «Жінки за мир», де були обговорені важливі суспільні питання, вручені нагороди «Служу миру в Україні» найактивнішим жінкам області та записана відеозаява щодо запобігання соціальної та демократичної кризи в Україні. Також голова, члени Комітету та заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Стокоз провели спільне засідання з представниками центральних та місцевих виконавчих органів влади та громадських організацій.

Він зауважив на особливій місії, яка лягає на плечі інститутів соціального захисту, та на відповідальності, яку вони несуть за свою діяльність.

«Сьогодні інститути соціального захисту населення є найбільш затребувані у суспільстві. І саме від якості та своєчасності послуг, які вони надають, формується авторитет виконавчої влади та місцевого самоврядування. Саме від їх роботи залежить, як люди будуть думати про всю державу, вцілому. Саме тому людина та її першочергові потреби повинні стати на чолі роботи всіх соціальних сфер, а особливо зараз, в зоні воєнних дій, де сталося погіршення добробуту населення», – акцентував Ігор Стокоз.

За результатами засідання Комітет дійшов висновків, що для Донецької та Луганської областей необхідна окрема програма адаптації реформ. Зауважили на тому, що зараз на Донеччині недостатньо медичних працівників, які будуть готові працювати на цій території. Зазначено, що умови праці її мешканців  значно відрізняються від тих, в яких живуть і виконують свої обов’язки люди у мирних містах України, тому Комітет буде наполягати на додаткових фінансових надбавках медикам, вчителям, працівникам місцевого самоврядування, соціальним працівникам, пожежним, поліцейським, тобто всім, хто сьогодні задіяний у виконанні соціальних функцій країни. Також розглядали проблеми переселенців та блокування пенсійних виплат. Це питання пообіцяли винести на розгляд на державному рівні.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *