У Львові Архиєрейською Літургією розпочне свої цьогорічні засідання Синод Єпископів УГКЦ

У неділю, 2 вересня, у Львові у соборі Святого Юра з нагоди початку щорічного Синоду Єпископів УГКЦ відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав. На урочисте богослужіння запрошують усіх вірних Церкви для спільної молитви за успішне проведення Синоду. Початок Літургії об 11 год. Пряму трансляцію Служби Божої буде здійснювати «Живе телебачення».

«На цьому Синоді центральною темою буде Боже Слово і катехизація. Ми розглянемо, як відбувається в нашій Церкві навчання і проголошення слова Святого Євангелія, наскільки наші вірні черпають із Божого Слова для свого щоденного життя і живуть ним», — зазначив Блаженніший Святослав.

Предстоятель звернувся до вірних з проханням не просто цікавитися, як проходить Синод, а й молитися, щоб він допоміг сприяти Церкві краще послужити всім.

«Цей Синод матиме дуже важливе значення для життя кожного українця-греко-католика, хоч би де він жив у світі. Тому я кожного вірного і кожну вірну нашої Церкви хочу попросити брати участь у синодальному діянні за допомогою вашої молитви», — наголосив Глава Церкви.

Нагадаємо, Синод Єпископів УГКЦ триватиме від 2 до 12 вересня. На синодальних засіданнях владики будуть радитися, як послужити нашій Церкві. Як повідомлялося раніше, на відкриття Синоду приїдуть представники інших східних католицьких Церков, українських православних Церков, Глава Єпископської конференції Римо-Католицької Церкви, Апостольський нунцій як представник Святішого Отця.

 

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *