«Туризм» для керівництва держави: ТОП-трійка найкоштовніших відпочинків Не …

«Туризм» для керівництва держави: ТОП-трійка найкоштовніших відпочинків

Не дивно, але найкоштовнішим відпустками відзначились найвищі посадові особи держави. Як і «годиться», перша особа держави, президент України, став лідером і у витратах на коштовні відпустки.

Аналітичний проект Bihus.info підготував інформацію про ТОП-трійку посадовців, які витратили найбільше коштів на відпочинок. Очолив список президент Петро Порошенко. У 2017 році він задекларував понад 2,7 мільйонів гривень на туристичні послуги. Проте, за підрахунками журналістів, «повна вартість відпочинку на Мальдівах – разом із чартерними авіаперельотами, орендою острова, харчуванням і додатковими послугами – мала обійтися президенту не менше ніж у півмільйона доларів (понад 14 млн гривень)», – пишуть у ЗМІ. Почесне друге місце зайняла екс-голова Нацбанку Валерія Гонтарева. Відпочинок її родини коштував майже 2 мільйони гривень. Закрив ТОП-трійку нардеп Вадим Новинський. Шість видатків на готельно-ресторанні послуги у Росії, Німеччині та Швейцарії коштували депутатові трохи більше 1 мільйону гривень. Нагадаємо, що зовнішній державний борг України на червень 2018 року склав 76,3 мільярди доларів, а від МВФ НБУ чекає траншу у 2 мільярди доларів. «Загалом у 2017-2018 роках українські чиновники задекларували близько 9 млн гривень витрат на відпочинок і ще майже 52 млн гривень відпускних було виплачено їм», – підсумовують автори розслідування.

Замість боротьби із корупцією та агресором, державні посадовці, за прикладом самого президента Порошенка, витрачають космічні гроші на світські відпочинки і розваги. Тим часом Україна знаходиться у стані війни вже чотири з половиною роки. І замість того, аби проявити свою силу і волю, побороти в державі корупцію, очистити органи влади від проросійських елементів та зрадників, дати гідну відсіч країні-окупанту, президент, разом із іншими посадовими особами, відпочиває на лакшері курортах. Це є не тільки аморальним і не допустимим, це відображає небажання керівництва країни виводити державу з тієї кризи, до якої, більшою мірою, вона сама її і завела. Україна потребує негайного очищення влади від крадіїв і олігархів, що ведуть Україну у прірву, починаючи від посадовця ЖЕКу, який бере Хабар, закінчуючи президентом держави. Тільки викорінивши слабких та продажних політиків, Україна зможе встати на шлях до своє Незалежності.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *