На хабарі затримано начальника департаменту центрального апарату …

На хабарі затримано начальника департаменту центрального апарату Нацполіції

Керівник департаменту Національної поліції був затриманий на отриманні хабаря розміром 2 000 доларів. Йому загрожує до 10 років ув’язнення із конфіскацією майна.

Посадовець через посередника вимагав та отримав від цивільної особи 2 000 доларів за надання відповіді на офіційний запит. Громадянин є власником викраденого авто, який просив від Поліції офіційного підтвердження щодо наявності його автомобіля у поліцейській базі розшуку задля встановлення місця знаходження свого майна. Натомість підприємливий начальник департаменту вирішив надати такі документи за гроші. Таким чином він порушив ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабаря). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Міністерство Внутрішніх Справ перетворилось в розсадник корупції. Замість виконання своїх прямих зобов’язань, посадовці займаються незаконним збагаченням і грабуванням тих, на кого мають служити. Через це в Україні немає правоохоронних органів. Для того щоб українці були захищеними, а МВС і поліція дійсно займались захистом людей, а не набиванням власних кишень, ми маємо повністю і під корінь винищити корупцію, очистивши всі інститути влади від крадіїв. Тільки після того, як топ-посадовці почнуть отримувати свої перші тюремні терміни за корупцію і злочини проти держави, олігархічна система почне руйнуватися. Ми маємо дотиснути цей процес, аби мати змогу будувати нову Україну.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *