Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 05 вересня 2018 року

Пауерліфтери Донеччини стартують на чемпіонаті світу в Південно-Африканській республіці

З 3 по 8 вересня місто Потчефструм (Південно-Африканська республіка) приймає чемпіонат світу з пауерліфтингу 2018 року серед юніорів та юнаків.

Від Донецької області в складі збірної України поїхали 6 спортсменів.

На змаганнях серед дівчат виступатиме єдина представниця жіночої статі з нашого регіону – Руслана Краснова з Маріуполя.

Серед 6 членів юніорської команди України Донеччину представляють 5 спортсменів.

За матеріалами сайту департаменту сімї, молоді і спорту Донецької облдержадміністрації

Поліцейським Донеччини вручили нагороди

Чергове спеціальне звання отримав начальник управління карного розшуку поліції Донецької області Павло Свір, під керівництвом якого було розкрито низку резонансних злочинів. А співробітник групи реагування, який затримав озброєного злочинця в Добропіллі, був нагороджений цінним подарунком.

Відзнаки поліцейським вручив в.о. начальника Головного управління Нацполіції в Донецькій області Артем Кисько під час загальнообласної відеоселекторної наради.

За наказом Голови Національної поліції керівник управління карного розшуку Павло Свір отримав чергове спеціальне звання – полковник поліції. Досвідчений оперативник є учасником бойових дій, пройшов Дебальцеве, звідки вийшов з потрощеним бронежилетом, який не раз рятував життя.

Цінним подарунком – годинником нагороджений поліцейський сектору реагування Добропільського відділення поліції Владислав Тимофєєв. При виїзді на виклик його група зазнала нападу озброєного злочинця. Однак сержант поліції зумів захистити себе та товаришів, вчасно зупинивши нападника попереджувальним пострілом вгору.

За матеріалами Національної поліції України в Донецькій області

У Краматорську відбулася презентація проекту UKRAЇNER

У Краматорську на базі молодіжної платформи «Вільна Хата» відбулася презентація проекту UKRAЇNER, учасники якого розповіли про свою роботу та її цілі.

UKRAЇNER – це суспільно-культурний проект про людей, які щодня створюють країну своїми руками, ремеслами і вміннями, а також про місця, яких немає в путівниках.

На сьогоднішній день в проекті беруть участь понад сто волонтерів, які не покладаючи рук намагаються створити новий, незвичний образ України, який би відкрив країну з іншого боку не тільки для іноземців, але і для її жителів. Зараз матеріали проекту Ukraїner переведені на сім мов.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Слов’янський аграрний технікум святково та урочисто розпочав навчальний рік

  Цього року дружня родина технікуму поповнилась 216 новими студентами. Для студентів нового набору урочистості пройшли в актовій залі, де були вручені символічні атрибути студентства – студентський квиток, залікова книжка, гітара, футбольний м’яч, стрічка стипендії.

Голова студентської ради вручив студентам слова гімну навчального закладу, який до речі в наступному році буде відзначати знаменну дату – 90-річчя створення.

Не залишились без подарунків і викладачі, їм були вручені батіжки та пряники, для унікального методу виховання – покарання та нагороди.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Миколаївці відбувся мітинг – реквієм

Сьогодні, 5 вересня, в Миколаївці, біля Братської могили відбувся мітинг – реквієм присвячений 75 — й річниці визволення міста від німецько — фашистських загарбників.

На заході були присутні ветерани війни, представники  міської адміністрації, депутати Миколаївської міської ради, керівники підприємств, школярі та мешканці міста.

Учні шкіл міста в знак вдячності за подвиг подарували ветеранам квіти. Присутні вшанували пам’ять загиблих воїнів-визволителів та мирних мешканців хвилиною мовчання.

За матеріалами сайту «Николаевка24»

У Бахмуті відкрила свої двері оновлена сучасна амбулаторія на мікрорайоні «Цветмет»

5 вересня 2018 року у Бахмуті на мікрорайоні «Цветмет» пройшло відкриття оновленої амбулаторії №2. Захід зібрав представників міської ради, лікувальних установ міста та жителів мікрорайону.

На початку заходу до присутніх звернувся Бахмутський міський голова Олексій Рева, який привітав присутніх з приємною та важливою подією, зазначив, що в сучасному місті повинна бути як сучасна медицина, так і комфортні умови для отримання такої послуги.

Наприкінці вітань та церемонії відкриття гості свята охоче пройшли по кабінетах нової амбулаторії, ознайомилися з можливостями та оснащенням закладу і одноголосно, зі словами вдячності, виразили подяки спонсорам, завдяки яким було реалізовано цей проект.

За матеріалами Бахмутської міської ради

Бахмут працює на майбутні перспективи

У молодіжному центрі «Перспектива» спеціалісти тренінгового центру «Шлях до успіху» Бахмутського міського центру зайнятості провели  тренінг «Особливості зайнятості молоді» .

Використанню нових підходів та інструментів у пошуку роботи навчались молоді учасники заходу, а тренер Ксенія Насонова створювала  цікаві практичні ситуації та всі разом їх вирішували, набуваючи корисний досвід для майбутніх зустрічей з роботодавцем.

За матеріалами Бахмутської міської ради

У Бахмуті відзначили день працівників фізичної культури та спорту

У міському Центрі культури та дозвілля ім. Є. Мартинова відбувся урочистий захід з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

На початку свята Бахмутський міський голова Олексій Рева, звернувшись до присутніх, зауважив, що все більше жителів громади долучаються до занять фізичною культурою та відзначив спортсменів міста, які стали переможцями в олімпійських та параолімпійських видах спорту.

Також у рамках відзначення свята начальник Управління у справах фізкультури і спорту Донецької обласної державної адміністрації Володимир Мицик нагородив подяками обласної державної адміністрації переможців Європейських та світових змагань, а подяками Бахмутської міської ради  начальник Управління з питань  фізичної культури та спорту Віктор Лис нагородив номінантів у категоріях «Кращий колектив фізкультури, вчитель та викладач 2017-2018 навчального року».

Наприкінці урочистої частини святковий концерт присутнім спортсменам подарували творчі колективи міста.

За матеріалами Бахмутської міської ради

Дітям допомагають пізнати світ професії

Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю провів свято для учнівської молоді. Фахівці відділу профорієнтації міського центру зайнятості допомагали дітям пізнати світ професій. У заході взяли участь 40 осіб, серед яких були й діти з інвалідністю віком від 6 до 11 років.

Фахівці центру зайнятості представили дітлахам декілька локацій, познайомили з кінологами та їхніми підопічними. Вони розповіли про найрізноманітніші спеціальності.

Представники Центру соціальної реабілітації дітей з інвалідністю влаштували дітям розваги з анімаційними персонажами та іграми, в яких хлопці та дівчата активно проявляли свої навички і здібності.

За матеріалами Маріупольської міської ради

День визволення міста Торецьк від фашистських загарбників

5 вересня з нагоди відзначення 75-ї річниці Дня визволення міста Торецьк від фашистських загарбників за участю заступників керівника військово-цивільної адміністрації міста Торецьк Юрія Євсікова, Олени Кульбачної, Олександра Андрусенка, військовослужбовців 58-ї ОМПБр, військового комісаріату, Торецького відділення поліції, військової служби правопорядку, представників громадських об’єднань, установ та організацій міста, учнівської та студентської молоді, мешканців міста відбулось урочисте покладання квітів до меморіального комплексу «Слава».

У хвилині мовчання схилили голови перед тими, хто боронив наше місто від ворога у роки Другої світової війни.

За матеріалами Торецької ВЦА

У Покровському педагогічному коледжі першокурсників посвятили в студенти

  Для всіх студентів Покровського педагогічного коледжу сталася видатна подія – початок нового навчального року. А для першокурсників – це особлива дата, адже  вони стали повноправними членами великої та дружної студентської родини.

З цієї нагоди у закладі відбулося урочисте посвячення першокурсників у студенти.

Усяка добра справа має розпочинатися з благословення. Тому, за православною традицією, усіх студентів благословив та окропив святою водою духовний наставник коледжу благочинний Покровського округу протоієрей Олександр Кондратюк.

Куратори академічних груп I курсів також привітали своїх вихованців, пообіцявши, що будуть для них найкращими наставниками й вірними друзями протягом усіх чотирьох років навчання в коледжі.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Село Добропільщини увійшло у десятку кращих сіл України

У Мінагрополітики відбулася церемонія нагородження переможців та фіналістів IІI Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2018», в рамках якого відзначаються села та селища, які досягли значних успіхів в розвитку сільських територій. Прийняли участь у заході й представники селища Золотий Колодязь Добропільського району.

Привітали учасників й керівництво Міністерства, представники експертної ради конкурсу, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, проекту «Німецько-український агрополітичний діалог».

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *