Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 06 вересня 2018 року

Працівники ADRA Ukraine відремонтували 6 шкіл в прифронтовій зоні Донбасу

 

На Донеччині працівники благодійної організації ADRA в Україні допомогли відремонтувати 6 навчальних закладів в прифронтовій зоні.

Майже 2 мільйони гривень витратили на ремонт шкіл в Новолуганському, Світлодарську, Степовому, Мар’їнці та Торецьку. Також було відремонтовано дитячий сад в Первомайському.

Ремонтні роботи тривали протягом 5 місяців і реалізовувалися за підтримки ADRA Ukraine, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та фонду «Education Can not Wait”. Через близькість до бойових дій всі навчальні установи мали ушкодження. Благодійники допомогли замінити покрівлю, вікна, двері, зробити внутрішню обробку приміщень.

 

За матеріалами ІА «Вчасно»

 

Краматорськ відзначає День звільнення міста від нацистських окупантів

 

Сьогодні у Сквері Героїв України біля Вічного Вогню відбувся пам’ятний мітинг присвячений 75-й річниці з дня визволення Краматорська від нацистських окупантів. У заході взяли участь представники обласної та міської  влади, ветерани – учасники Другої світової  війни, військовослужбовці,  громадськість, мешканці міста. Долучився до заходу також заступник голови Донецької ОДА Ігор Стокоз.

Учасники мітингу вшанували пам’ять всіх загиблих хвилиною  мовчання, та поклали квіти до меморіалу біля Вічного Вогню.

 

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

 

75-ту річницю визволення Слов’янська відзначили мітингом

 

Сьогодні, 6 вересня, виповнилося 75 років з дня визволення Слов’янська від німецько-фашистських загарбників. На честь цієї дати відбувся загальноміський мітинг, який вже традиційно пройшов біля пам’ятника двічі Герою Радянського Союзу Миколі Сімейку.

У ньому взяли участь кілька сотень людей. Серед них були ветерани Великої Вітчизняної війни та праці, керівництво міста, правоохоронних органів, комунальних підприємств, жителі міста, молодь.

Були представлені тематичні вокальні та танцювальні номери у виконанні юних артистів, а також хору ветеранів війни і праці заводу «Славтяжмаш».

Мітинг завершився покладанням квітів до пам’ятника Сімейка.

 

За матеріалами сайту «Діловий Слов’янськ»

 

Дружківчанин завоював титул чемпіона світу з новим світовим рекордом

 

Третій день чемпіонату світу серед юніорів та юніорок, юнаків та дівчат днями проходив у Південно-Африканській Республіці. Дружківчанин Костянтин Мусієнко вже вдруге у цьому році відвідав місто Почефструм. Першим був чемпіонат світу з жиму лежачи у квітні, на якому спортсмен став срібним призером серед чоловіків відкритої вікової групи, встановивши світовий рекорд серед юніорів. Цього ж разу, змагаючись у триборстві, розпочав з малої срібної медалі у присіданні – 320 кг.

А у жимі першою ж спробою оновив рекорд світу серед чоловіків відкритої вікової групи – 280 кг. У другій добавив до нього ще 12,5 кг – 292,5. А 303 кг у третій застигли в лічених сантиметрах від успіху. І використавши успішно всі три спроби тяги, Костянтин забезпечив собі титул чемпіона світу з новим світовим рекордом серед юніорів у сумі триборства – 895 кг.

 

За матеріалами сайту «Дружківської міської ради»

 

У Бахмуті відбувся загальноміський мітинг, присвячений 75-й річниці визволення міста та Донеччини від фашистських загарбників

 

У Бахмуті біля пам’ятника воїнам-визволителям Донбасу відбувся загальноміський мітинг, присвячений 75-й річниці визволення міста та Донеччини від фашистських загарбників.

В урочистому заході взяли участь представники міської ради, ветерани війни та праці, воїни – інтернаціоналісти, депутати міської ради, керівники підприємств, молодь і жителі міста.

Міський голова Олексій Рева, відкриваючи мітинг, подякував ветеранам за їхній бойовий і трудовий подвиг.

До слів Бахмутського міського голови долучилися голова міської ради ветеранів війни та праці Валерій Вітковський та почесна жителька Бахмута Валентина Ставрулова.

Наприкінці заходу пам’ять полеглих воїнів вшанували хвилиною мовчання, після чого делегати організацій поклали квіти до пам’ятника воїнам-визволителям Донбасу.

 

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

 

«Силу Духу» вкотре продемонстрували у Бахмуті

На спортивному комплексі «Металург» пройшли змагання з відкритої першості міста в комплексних змаганнях серед інвалідів з порушенням опорно-рухового апарату, які традиційно проводяться в Бахмуті з нагоди Дня фізичної культури і спорту.

У чемпіонаті взяли участь представники громадських організацій осіб з інвалідністю міст Бахмут, Краматорськ, Слов’янськ, Авдіївка.

Перше місце серед чоловіків, завоював Бахмутський спортсмен-паралімпієць Артур Радковський, а переможницею серед жінок стала Тетяна Бобровська з міста Краматорськ.

 

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

 

Крок назустріч майбутнім підприємцям!

 

У Центрі розвитку підприємництва «Ініціатива» на базі Торецького міського центру зайнятості відбулася зустріч підприємців міста, безробітного населення з представниками військово-цивільної адміністрації, Торецького міського Центру зайнятості, торецькими «куркулями».

В.о. начальника відділу розвитку малого бізнесу та підприємництва Вікторія Євстигнеєва знайомила майбутніх підприємців з Програмою «Український донецький куркуль» та розповіла, як реалізуються бізнес-проекти у місті Торецьк.

Серед присутніх спікерів були переможці програми підтримки малого підприємництва «Український донецький куркуль» – Наталя Халаімова та Микола Пятченко, які ознайомили присутніх з своїми проектами.

 

За матеріалами сайту ВЦА м. Торецьк

 

Особливий світ дитячих фантазій: у Покровську відкрилася незвичайна виставка

У Покровському історичному музеї відкрилася творча виставка «Особливий світ дитячих фантазій», на якій представлені роботи вихованців Центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів «Милосердя».

Відвідуючи заняття у Центрі, діти малюють, займаються аплікацією, ліплять з пластиліну, розвиваються, вчаться, дивуючи оточуючих та змінюючи світ.

Організатори виставки підкреслюють, що такі заходи сприяють залученню людей з інвалідністю до участі у суспільному житті та реалізації їх прав.

 

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

 

В с. Павлівка запрацював агентський пункт з надання послуг з пенсійного забезпечення

 

На території Мар’їнського району в с. Павлівка  запрацював ще один агентський пункт з надання послуг з пенсійного забезпечення.

У відкритті агентського пункту взяли участь голова Мар’їнської райдержадміністрації, керівник районної військово-цивільної адміністрації Володимир Мороз, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області Наталія Рад, начальник Великоновоселківського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області Олена Зрожевська, Павлівський сільський голова Олена Сосюра та жителі села.

Відтепер 2,2 тис. мешканців, з них 700 пенсіонерів, с. Павлівки двічі на місяць можуть отримати консультації з питань пенсійного забезпечення, довідки та пенсійні посвідчення, а також зареєструватись та скористатись електронними сервісами Пенсійного фонду.

 

За матеріалами сайту Мар’їнської РДА

 

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *