Сергій Костинський: Українське аналогове телебачення збережене на прикордонні з державою агресором

«31 серпня на всій території Україні припинено використання аналогової технології передачі телевізійного сигналу на користь цифрового, супутникового і кабельного телебачення. Водночас в Луганській і Донецькій областях, на півдні Херсонської області – на межі з Кримом, на півночі Харківської, Чернігівської і Сумської областей – на межі з державою-агресором аналогове телебачення збережене повністю», – повідомляє член Національної Ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

Також збережене аналогове мовлення програм UA: Суспільне мовлення (UA: Перший і регіональні філії НСТУ), і місцевих телеканалів, які ще не отримали цифрових ліцензій.

Пропозиції щодо збереження аналогового телебачення на окремих територіях, які знаходяться під тиском аналогового телебачення держави-агресора, а також збереження аналогового сигналу Суспільного мовлення і місцевих мовників були завчасно подані до Кабінету Міністрів України Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

«Збереження аналогу на прикордонні з РФ, в зоні проведення ООС і на межі з Кримом повністю відповідає стратегії з розбудови українського телерадіомовлення Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерство інформаційної політики України», – наголошує Сергій Костинський.

Деталі щодо вимкнення аналогового телебачення в Україні – на сайті Національної ради https://www.nrada.gov.ua/ .

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *