У Бахмуті на базі Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Бубки облаштовують футбольне поле

На Донеччині у м. Бахмуті  на базі Донецького вищого училища олімпійського резерву імені Бубки ведуться роботи з облаштування футбольного поля. Наразі прокладають дренажну систему, готують поверхню під укладку сучасного штучного покриття. Роботи ведуться коштом держави та області: 70 відсотків буде профінансовано з Державного фонду регіонального розвитку, 30 – з обласного бюджету. Загальна вартість об’єкту – 11 млн 999 тисяч 225 гривень. Про це заявив очільник Донецької ОДА Олександр Куць. Він повідомляє, що нове футбольне поле розміром 106х68 метрів буде доступне не лише для студентів училища, а й для дітей та молоді спортивних та загальноосвітніх навчальних закладів Бахмуту.

«Розвивати училище олімпійського резерву плануємо і надалі. Протягом п’яти років хочемо побудувати новий учбовий корпус на 400 учнів та студентів та реконструювати діючий гуртожиток. Відповідні проекти вже є: вартість корпусу становить близько 176 млн грн, гуртожитку – 30 млн 222 тисячі гривень», – підкреслив очільник області.

Передбачається, що фінансування гуртожитку відбуватиметься за рахунок субвенції держбюджету по програмі Європейського інвестиційного банку «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України».

«70 відсотків необхідної суми на фінансування учбового корпусу училища розраховуємо отримати з Державного фонду регіонального розвитку – ця пропозиція виставлена для участі в конкурсі проектів на фінансування коштом ДФРР на 2019-й рік. Сподіваємося, виграє – і тоді «свої» 30 відсотків область обов’язково профінансує», – зазначає Олександр Куць.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *