У Бахмуті планують відкрити сучасний обласний лікарсько-фізкультурний диспансер

Сучасний обласний лікарсько-фізкультурний диспансер планують відкрити на місці колишньої залізничної лікарні у Бахмуті.

Наразі відбувається реконструкція застарілих споруд, тому що найстаріша з них була побудована в 1927 році.  Диспансер оснастять всім необхідним для того, щоб там можна було проводити повноцінну, якісну та ефективну реабілітацію спортсменів усіх рівнів та віку. Планується створити діагностичне, операційне та реабілітаційне відділення, водолікарню, басейн і гуртожиток для персоналу.

Кожен спортсмен області зможе пройти там медогляд, реабілітацію, отримати професійний фармакологічний і посттравматичний супровід.

Сучасне обладнання для диспансеру частково вже закуплено – воно використовується персоналом в орендованому приміщенні. За словами головного лікаря Антона Діденка, щорічно через диспансер проходить близько 7 тисяч спортсменів. Але потреби області є набагато більшими. І новий комплекс має їх повністю задовольнити.

Керівник Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць розповів про надання фінансування для цього проекту.

«Загальна вартість проекту становить 47 млн 511 тисяч гривень. На 70 відсотків він фінансуватиметься коштом держави – з Державного фонду регіонального розвитку, 30 відсотків надасть область. Проект розбитий на чотири етапи: реконструкція диспансеру, гуртожитку, водолікарні та благоустрій території», – зауважив Олександр Куць.

Нагадаємо, що обласний лікувально-фізкультурний диспансер на Донеччині функціонує 75 років. Раніше він розташовувався в Донецьку і був одним з найкращих в Україні. Але з початком російської збройної агресії заклад перереєстрований у Бахмуті.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *