«Донеччина пишається своїми спортсменами», – Олександр Куць

Сьогодні у Краматорську голова Донецької ОДА Олександр Куць зустрівся з провідними спортсменами, тренерами, фахівцями спорту. Очільник області привітав присутніх з Днем фізичної культури і спорту та вручив Почесні грамоти та подяки Міністерства молоді та спорту України, облдержадміністрації, сертифікати на виплату одноразових грошових винагород, відзнаки «Кращий спортсмен та тренер місяця», посвідчення про присвоєння спортивних звань.  

 «Дуже приємно в такий важливий день від імені облдержадміністрації та від себе особисто вітати вас з цим святом. Я від чистого серця бажаю вам здоров’я, миру, злагоди і перемог. Перемог не тільки на спортивній арені, а завжди і скрізь. Ми пишаємося нашими спортсменами – ви гідно представляєте нашу область та країну на різноманітних змаганнях та чемпіонатах. І щодня ви підтверджуєте своє резюме спортсменів найвищого класу. Ваше прагнення до перемоги є прикладом для молодого покоління. Але ці високі показники та результати – не тільки ваша заслуга, а і вагомий внесок тренерів. Я розумію, як тяжко зараз здійснювати тренувальні процеси, тому звертаюся до вас, шановні тренери – дякую вам! Дякую за розуміння та віру. І обіцяю – ми відбудуємо спортивну інфраструктуру, забезпечимо належну допомогу нашим спортсменам та створимо необхідні умови для тренувань»,- звернувся до присутніх голова Донецької ОДА.

Також він повідомив, що на Донеччині розпочато реалізацію певних інфраструктурних проектів – це і будівництво спортивної бази у місті Святогірську, і проект з відновлення повноцінної діяльності Донецького вищого училища олімпійського резерву ім. Сергія Бубки, відновлення фізкультурного лікувального диспансеру. Також Донецька ОДА продовжує виплачувати стипендії спортсменів та одноразові грошові допомоги, спортсменам, які успішно виступають на міжнародній арені.

«Ми розуміємо, що цього не достатньо, але ж і це дає вагомий результат. Лише цього року наші спортсмени здобули понад 1800 винагород, 204 з яких – на міжнародній арені. Я чітко розумію, що саме сьогодні як ніколи важливо приділити увагу розвитку спорту. Я чітко розумію, що нам потрібна розвинена і  доступна матеріальна спортивна база. Впевнений, разом ми зможемо досягти всього!», – зауважив Олександр Куць.

Також до присутніх з вітальним словом звернувся заслужений тренер України з легкої атлетики Анатолій Бойко,  заслужений майстер спорту України з плавання (вади зору), Герой України, триразовий переможець, триразовий срібний та бронзовий призер чемпіонат Європи 2018 року Віктор Смірнов, заслужений тренер України з легкої атлетики Михайло Марченко.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *