У Київській архиєпархії для вимушено переселених осіб провели прощу Збараж, Заздрість, Зарваниця

7-9 вересня 2018 року, у Київській архиєпархії провели прощу Збараж, Заздрість, Зарваниця під назвою «Історично-духовна спадщина українського народу», у якій взяли участь вимушено переселені особи, що проживають на теренах Київщини, а саме: м. Києва та м. Ірпінь.

Організували паломництво спільно Референтура у справі мігрантів та іммігрантів Київської архиєпархії, а також БФ Карітас-Київ. Як повідомив о. Андрій Гах, секретар Пасторально-міграційного відділу УГКЦ, ця проща спеціально проведена для осіб, які з причин війни на сході України, змушені були покинути свої домівки: «Сьогодні велика частина вимушено переселених осіб тимчасово проживають на території Київської архиєпархії. Саме Тому наша Церква опікується та дбає про добробут і духовний зріст цих людей», – зазначив священик.

Особливість прощі була в тому, що маршрут пролягав до Марійського центру с. Зарваниця через місцевості Збараж та Заздрість.

Розпочали прощу Вечірньою молитвою в Патріаршому Соборі Воскресіння. У свою чергу духівник прощі о. Василь Барна розповів, що у рамках програми паломництва були заторкнуті теми історичної спадщини українського народу, що собою представив «Збаразький Замок» с. Збараж один із замків «Національного заповідника» в якому була проведена екскурсія. Опісля вирушили до села Заздрість музейно-меморіальний комплекс «Рідна хата» патріарха Йосипа Сліпого де народився патріарх Йосип Сліпий. Де для паломників була проведена екскурсія музейно-меморіальним комплексом та відбулася спільна молитва у капличці музею та проведено катехизу на тему «Покликання», яку провів о Мирослав Латинник, адміністратор парафії Різдва Пресвятої Богородиці міста Ірпінь. Відтак паломники вирушили до Санктуарію села Зарваниця.

У Марійському центрі паломники брали участь в молитовних чуваннях та катехизі на тему «Свята тайна Хрещення, Сповідь та Євхаристія», яку провів духівник прощі о. Василь Барна. Окремо прочани мали нагоду приступити до тайни покаяння, а також пройти екскурсію відпустовим центром у Зарваниці. У неділю прочани взяли участь в Божественній Літургії в Соборі Зарваницької Божої Матері. Завершилась проща подячним Молебнем до Пресвятої Богородиці у парафіяльному храмі Пресвятої Тройці с. Зарваниця де перебуває Чудотворна ікона Зарваницької Божої Матері.

Прес-служба Київської архиєпархії

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *