Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 вересня 2018 року

У Краматорську військові кореспонденти представили спецвипуск газети «Український Донбас»

Прес-центр Операції об’єднаних сил відновить роботу над спеціальним випуском газети «Український Донбас», яка буде роздаватися безкоштовно. Про це представники військового відомства повідомили в Краматорському антикризовому медіа-центрі.

Рішення про відновлення роботи над спецвипуском газети було прийнято з метою подальшого утвердження українського інформаційного простору і забезпечення правдивою інформацією жителів Донбасу.

Основна увага на сторінках газети буде приділятися новин уряду і регіону, відновлення інфраструктури населених регіону, взаємодії українських військових і місцевого населення. Також буде надаватися вичерпна інформація для переселенців.

Газета військового відомства поширюється безкоштовно в населені пункти району ООС через органи військового управління та прес-офіцерів, а також через інформаційні управління Донецької та Луганської обласних державних адміністрацій і за допомогою волонтерів.

За матеріалами сайту «Остров»

В Донецькій ОДА відбулась зустріч з представниками Світового банку

11 вересня відбулась зустріч першого заступника голови Донецької облдержадміністрації Євгена Вілінського та керівників структурних підрозділів облдержадміністрації з делегацією Світового банку. На засіданні обговорили спільні дії українського керівництва на національному та місцевому рівнях щодо створення Координаційної платформи з миробудівництва та відновлення під керівництвом Уряду України та пілотування заходів, затвердженої Виконавчим комітетом Багатоцільового фонду з питань миробудівництва та відновлення (MPTF), акцентували на підтримці діалогу з місцевою владою у Донецькій та Луганській областях.

Особливу увагу приділяли соціально-економічному розвитку Донецької області, зокрема промисловості, агропромисловим комплексам, зовнішньоекономічній діяльності, споживчому ринку, інвестиціям, фінансам, бюджету, пенсійному фонду, оплаті праці, ринку праці та житлово-комунальному господарству.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Державний фонд регіонального розвитку допомагає в реалізації інвестиційних програм і проектів регіонів

11 вересня відбувся брифінг на тему стосовно інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися коштом державного фонду регіонального розвитку. Захід відбувся за участю заступника директора департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Наталії Великоцької та начальника управління економіки, соціальної сфери та розвитку територій департаменту економіки Донецької облдержадміністрації Вікторії Аксенченко.

За словами представників департаменту економіки Донецької облдержадміністрації, у 2018 році до реалізації заплановано 69 інвестиційних проектів на суму 773,3 млн грн. Основні сфери реалізації проектів: тепло (6 об’єктів) та водопостачання (12 об’єктів); освіта (10 об’єктів); охорона здоров’я (15 об’єктів) – обласна психіатрична лікарня, пологовий будинок в м. Слов’янськ та Костянтинівка, Дружківська міська центральна лікарня та Краматорська міська лікарня; об’єкти фізкультури (12 об’єктів) – обласний лікарський диспансер с футбольним полем, мости (3 об’єкти); ЦНАПи (7 об’єктів). Рекордсменами Донеччини по поданню проектних заявок під співфінансування ДФРР є Бахмут, Слов’янськ та Краматорськ, також необхідно зазначити, що обсяги такого фінансування збільшуються з року в рік.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Центр «Простір підтримки» «Благодійного фонду «Карітас Краматорськ»

У Краматорську відбулось урочисте відкриття центру «Простір підтримки» «Благодійного фонду «Карітас Краматорськ», діяльність якого здійснюється в рамках проекту «Створення багатофункціональних соціальних центрів з питань подолання кризи та самодопомоги для осіб та громад, які постраждали внаслідок конфлікту в Україні» за підтримки Карітас Німеччини та Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини.

У заході взяв участь Генеральний консул Німеччини Вольфганг Мессінгер, Директор фонду отець Василь Іванюк, Генеральний секретар «Карітас України» Дзеніслава Чайківська, бенефіціар проекту Завальна Світлана, а також директор департаменту інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації  Наталя Чукова.

Після урочистого перерізання стрічки та освячення приміщення гості мали можливість оглянути приміщення центру. Присутнім також продемонстрували фільм про роботу Благодійного фонду «Карітас Краматорськ».

Новий центр «Простір підтримки» має три основні напрямки роботи – кризовий, розвитку та активізації громади, а також ресурсний центр.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську відкрились одразу три агентських пункти з надання послуг пенсійного забезпечення

У Красноторській та Біленківській селищних радах, у відділенні ПриватБанку, що у мікрорайоні Лазурний.

В агентських пунктах можна отримати кваліфіковані консультації з питань пенсійного законодавства, замовити довідку про розмір пенсії, нове електронне пенсійне посвідчення, дізнатися про перелік необхідних для призначення пенсії документів, замовити довідку з реєстру застрахованих осіб за формами ОК-5, ОК-7, замовити пенсійне посвідчення, зареєструватись на веб-порталі Пенсійного фонду.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Вугледарі пройшов масштабний культурний фестиваль «Вугледар – гостинна громада»

На території Вугледара відбулося феєричне диво, культурне свято, яке організували активні та ініціативні мешканці міста та представники об’єднаної територіальної громади – «Вугледар – гостинна громада» (учасники – Вугледар, громади сіл Богоявленка, Степове, Павлівка, Єгорівка).

Жителі і гості міста мали можливість відвідати чудовий культурний фестиваль, який пройшов під гаслом «Бережімо традиції – створюємо спільне майбутнє», місцем проведення якого був обраний «Старий парк» біля першої школи.

Фестиваль «Вугледар – гостинна громада» – це ще один проект – переможець «Бюджету участі-2017». Це вже другий масштабний фестиваль у Вугледарі в цьому році. Місто розвивається, стає креативним і цікавим.

За матеріалами сайту kumar.dn.ua

У Вугледарі стартував новий футбольний сезон

Стартував перший тур Чемпіонату Донецької області з футболу серед ДЮСШ в старшій віковій групі. Команда ДЮСШ Вугледара приймала команду «Шахтар-Юніор» (м Родинське).

Гра юнаків 2002-2003 року народження була дуже напруженою, обидві команди прагнули перемогти. Перший гол на свій рахунок записали Вугледарські футболісти, потім, пропустивши м’яч, рахунок зрівнявся і вже в кінці другого тайму хлопці знову пропустили. У цьому матчі юні футболісти з Вугледара поступилися з рахунком 1:2. Голом відзначився Артем Заїченко.

Юнаки 2003-2004 року навпаки впевнено обіграли суперників з рахунком 4:1. Голами відзначилися: тричі Артем Заїченко та Ілля Нікітенко.

За матеріалами сайту kumar.dn.ua

Вогнеборці Курахівської ТЕС змагалися в майстерності гасіння пожеж

  Змагалися представники ДТЕК Курахівської ТЕС серед десяти добровільних пожежних дружин ТЕС ДТЕК Енерго, Центренерго, Донбасенерго за право називатися кращою дружиною теплової генерації України. Всього пару секунд не вистачило команді з Курахово, щоб наблизитися до призової трійки. Додому привезли заслужене четверте місце і відпрацьований досвід в колі колег. Про це повідомляє прес-служба ДТЕК Курахівської ТЕС.

На думку конкурсної комісії, почесне третє місце у команди Слов’янської ТЕС, «срібло» взяли представники ДТЕК Добротвірської ТЕС. Лідерами турніру став пожежний розрахунок ДТЕК Бурштинської ТЕС.

В цілому, на забезпечення техногенної та протипожежної безпеки за 8 місяців 2018 року ДТЕК Курахівська ТЕС направила майже 1 млн грн.

За матеріалами сайту kumar.dn.ua

Начальник поліції Сергій Альошин провів для школярів поліцейський факультатив

  Неформальний урок пройшов в Слов’янському відділі поліції для учнів 5 класів місцевої школи № 16. Діти дізнались багато нового про роботу підрозділу, про те, як відбувається охорона правопорядку і чому всім дітям важливо знати напам’ять номер “102”.

Учні мали змогу не тільки слухати про роботу оперативників та дільничних, але й подивитися відеоролики, які були відзняті відділом комунікацій Донецької поліції: можливості «розумних» камер та взаємодія правоохоронців від дзвінка на спецлінію «102» до виїзду на місце події. Особливий інтерес у учнів викликали можливості Єдиного аналітичного сервісного центру, якому немає аналогів в Україні.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Слов’янську відбувся чемпіонат міста з жиму штанги

У Слов’янську в рамках святкування 373-річниці заснування міста та Дня фізичної культури та спорту України на Соборній площі відбувся Відкритий чемпіонат міста з багатоповторного жиму штанги лежачи.

Спортсмени змагалися між собою у жимі штанги лежачи вагою 30 кг. (жінки), 55 кг., 75 кг., 100 кг., 125 кг., 150 кг. (чоловіки) та «Жимова заруба» (чоловіки) з вагою штанги 150 кг.

В результаті проведених змагань, були визначені переможці та призери серед жінок та чоловіків.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Мирноградські правоохоронці та лігівці провели для школярів «уроки безпеки»

  Аби школярі з раннього віку знали про свої права й обов’язки та зростали законослухняними громадянами, інспектори ювенальної превенції Мирноградського відділення поліції відвідують навчальні заклади міста та в доступній для дітей формі навчають їх правовим основам. Не забувають «гості в погонах» нагадувати учням і правила безпечної поведінки, а допомагають їм в цьому, як завжди, – учасники «Ліги майбутніх поліцейських».

За матеріалами сайту Національної поліції України в Донецькій області

Маріуполь побачив шість історій жіночого «Невидимого батальйону»

У кінотеатрі «Савона» пройшов показ документальних кадрів, створених трьома українськими режисерами – Іриною Цілик, Світланою Лещинскою та Аліною Горловою. У фільмі “Невидимий батальйон” розказані шість історій про жінок, які залучені в бойові дії в Донбасі.

Фільм розкриває реальну роль жінок на фронті. У ньому порушені питання мотивації появи на передовій дівчат, готових ризикувати життям нарівні з чоловіками.

Під час показу фільму маріупольці побачили документальні кадри боїв, дізналися про побут жінок, що потрапили в умови війни, і про психологічні травми, які не вдається локалізувати довгий час після повернення до мирного життя.

За матеріалами сайту mrpl.city

Поліцейські коні і собаки в Маріуполі стали реабілітологами в сеансі анімалотерапії

  Катання по Маріуполю зі співробітниками кінної поліції та спілкування із службовими собаками привели в захват дітей-сиріт з порушенням розвитку, слуху та мовлення з маріупольського дитячого будинку «Сонечко». Діти, позбавлені батьківської уваги і свого рідного дому, познайомилися з кінною поліцією і службовими собаками Кінологічного центру Донецької області з ініціативи керівництва обласного ГУ НП.

За матеріалами сайту mrpl.city

У Маріуполі створили перший путівник по цікавих місцях міста

У Маріуполі представили перший путівник по місту, у розробці якого брали участь маріупольці і громадська організація «Місто-сад». Городянам була надана можливість запропонувати різні привабливі місця міста, які внесли в путівник.

Сам він являє собою мапу, на якій позначено місця, культурні об’єкти і просто красиві місця. Наразі на мапу нанесено 23 об’єкти.

Це не остаточний варіант путівника. Маріупольці можуть і далі вносити свої пропозиції, які увійдуть до нової редакції путівника.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Тенісисти Покровська стали призерами Міжнародного фестивалю «Стара фортеця – 2018»

В смт Залив на березі Чорного моря проходив ХХІХ Міжнародний фестиваль любителів настільного тенісу «Стара Фортеця – 2018».

У фестивалі взяли участь 150 учасників з країн СНД.

Нашу країну представляли спортсмени з Києва, Білої Церкви, Кропивницького, Закарпаття, Одеси, Бровари, Бердичева, Харкова, Хмельницького, Калуша, Кременчука, Ужгорода, Львова, Краматорська, Маріуполя, Мирнограда і Покровська.

На відкритті Міжнародного турніру вшанували пам’ять нашого земляка, відомого спортсмена не тільки в Україні, а й далеко за її межами, суддю міжнародної категорії з настільного тенісу, який багато років очолював суддівську колегію турніру – Оганесяна Мікаела Володимировича.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Таланти Добропільського району взяли участь у фестивалі «Степова перлина»

  Міжрегіональний мистецький фестиваль хореографії, вокалу, та декоративно-прикладної творчості «Степова перлина» вже в восьме прогримів на повну потужність.  На ньому діти, молодь та дорослі розкривають свої таланти. Приймав фестиваль цього року Межівський район.

Свято тривало три дні. У різних мистецьких номінаціях змагалися творчі колективи та солісти із трьох областей України – Дніпропетровської, Донецької та Запорізької.

Програма фестивалю включала виставку-ярмарок робіт народних майстрів з вишивки, різьби по дереву та живопису. Можна було спробувати страви національної кухні.

За матеріалами сайту ddk.dn.ua

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *