Справою про привласнення Медведчуком української нафтоносної труби …

Справою про привласнення Медведчуком української нафтоносної труби займатиметься НАБУ

Детективи НАБУ отримали доступ до оригіналів справи про визнання українського права на частини нафтопродуктопроводів, які із розпадом Радянського Союзу мали перейти у власність України, проте були продані людям з оточення Медведчука.

Солом’янський суд Києва ухвалив рішення про передачу Національному Антикорупційному Бюро матеріалів справи про визнання права власності на частини нафтопродуктопроводів «Самара-Західний напрямок» та «Грозний-Армавір-Трудова», яку розглядав Господарський суд Рівненської області. Це саме та нафтоносна труба у Новоград-Волинському, яку блокували активісти руху «Визволення» зі Штабом блокади торгівлі з окупантами восени 2017 року. НАБУ підозрює суддю Господарського суду Рівненської області Ярославу Гудзенко у передачі вказаної труби у власність Російської Федерації.

Із розпадом Радянського Союзу частина нафтотранспортної труби, яка пролягала територією України, мала стати, відповідно, власністю України. Проте суди між Україною та Російською Федерацією тривали майже 20 років і у 2011 році право України на цю частину, яка оцінювалась у 8 мільйонів доларів на момент розпаду СРСР, була підтверджена судом. У 2014 після збройного нападу Російської Федерації на Україну транспортування палива цією трубою було заморожене, а суди розпочались знову і у 2015 році право України на це майно було також підтверджено. У тому ж 2015 році суддя Ярослава Гудзенко скасувала рішення суду, що фактично визнало Російську Федерацію власником труби, що пролягає територією України. У 2015 році Міністерство оборони України допомогло запустити нафтопровід в роботу, викупивши звідти старе дизельне пальне, щоб власники трубопроводу змогли качати по ньому нове з Росії.

У 2016 році російська «Транснєфть» продала своє дочірнє підприємство «Юго-Запад Транснефтепродукт», яке володіло нафтопроводом «ПрикарпатЗахідтранс» швейцарській «International Trading Partners AG», власником якої є громадянин Німеччини Анатолій Шефер. Через низку фірм-прокладок та одних і тих самих людей вимальовується чіткий зв’язок із Віктором Медведчуком.

Таким чином корупційні зв’язки між олігархами та судовою системою вчергове призвели до економічних втрат України та підриву національної безпеки. Аби Україна дійсно стала самостійною, а корупціонери на чолі з олігархатом припинили грабувати та витягувати з нашої держави ресурси, ми маємо очистити всі органи влади від крадіїв та зрадників. Тільки коли НАБУ, САП та Антикорупційний суд почнуть комплексно працювати, злочинна система почне руйнуватись. Робимо все можливе, аби якнайскоріше запрацював Антикорупційни суд, та чекаємо однодумців для співпраці!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *