Врятувати рядового Власова, або як Гройсман роздає посади На посаду …

Врятувати рядового Власова, або як Гройсман роздає посади

На посаду виконуючого обов’язки голови Державної Фіскальної Служби України було призначено Олександра Власова, колишнього голову ДФС Одещини. Таке рішення прийняв голова Уряду Володимир Гройсман.

Так, це той самий Олександр Власов, проти якого веде справу саме ДФС. Він відсторонений від посади на одеській митниці через кримінальну справу про крадіжки контейнерів на митниці та незаконний пропуск вантажів. Власов є одним з фігурантів кримінальної справи. Також призначення не може бути законним, оскільки на посаду виконуючого обов’язки можна призначити заступника голови, а пан Власов в головному управлінні ДФС раніше навіть не працював. «Призначення Власова означає порятунок Власова від кримінальної справи, який розслідує Генеральна прокуратура і податкова міліція ДФС про крадіжку контейнерів на Одеській митниці. Тепер, виходить, що Власову підпорядковані слідчі і оперативники, які розкрили і задокументували свавілля і колосальну корупцію на Одеській митниці», – пише на своїй сторінці Юрій Бутусов. Два роки Власов служив командиром спецзагону податкової міліції «Фантом». Родина Власових володіє кількома квартирами, машинами та приблизно 2 мільйонами гривень у різних валютах на банківських рахунках.

Сам Власов, як і голова Уряду, коли робить подібні призначення, мали б зараз сидіти на лавках підсудних і очікувати свого вироку Антикорупційного суду. Проте за чотири роки обіцяної владою боротьби із корупцією, Антикорупційний суд знаходиться лише на стадії створення. НАБУ, САП і НАЗК під тиском громадськості вже почали працювати, а от створення ДБР також постійно зіштовхується із намаганням влади та олігархів протиснути туди своїх корупціонерів. Тільки завдяки суспільному тиску та громадського нагляду ми можемо контролювати роботу цих органів. Рух «Визволення» завжди підтримував всі антикорупційні ініціативи, тому що ми вважаємо, що тільки очищення влади від корупціонерів та їх покровителів олігархів, зможе врятувати державу. Ми йдемо до поставленої мети. Ви разом з нами?

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *