Затримано скандально відомого суддю Олександра Дзюбу Колишній суддя …

Затримано скандально відомого суддю Олександра Дзюбу

Колишній суддя Олександр Дзюба, відомий своїми рішеннями щодо ув’язнення учасників Майдану 2013-2014 років, сьогодні був заарештований Департаментом спецрозслідувань ГПУ. Печерський суд обиратиме міру запобіжного заходу.

“Сьогодні на підставі ухвали суду, яку отримали слідчі Департаменту спецрозслідувань С. Горбатюка затримали колишнього заступника голови Дніпровського суду Києва Дзюбу О.А., який підозрюється у винесенні неправосудних рішень щодо арештів громадян під час Майдану”, – повідомив адвокат колишнього судді. Розслідування злочинів проти Майдану було очолене Сергієм Горбатюком влітку 2014 року. Відтоді Моніторингова місія ООН, міжнародна правозахисна організація Amnesty International та ряд інших організацій висловлювали обурення бездіяльністю начальника Департаменту спеціальних розслідувань при Генеральній Прокуратурі України щодо розслідування. З 2014 року мало що змінилось, проте суддю Дзюбу все ж таки затримали. Щоправда, через майже 5 років після подій Майдану, а самого суддю було звільнено лише влітку 2017 року.

Чи відповість Дзюба за свої злочини, чи ні, вирішувати буде лише народ України. Вимагати чесного та неупередженого судочинства від корупційних судів не можливо. Аби судова гілка влади, як і законотворча та виконавча, працювали на користь своїх громадян та ставили Закон вище наживи, ми маємо очистити всі державні органи від корупції. Від рядового депутата, поліцейського та судді, закінчуючи вищими посадовими особами. Тільки коли всі порушники закону, включаючи топ-посадовців, отримають справедливі тюремні терміни за свої злочини перед державою і народом, Україна отримає шанс на побудову нової, доброчесної країни. Наше завдання – допомогти очистити владу та не дати олігархам вкрасти наш шанс на справедливе та гідне життя.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *