Платниками Донеччини спрямовано на соціальне забезпечення майже 4,7 млрд гривень ЄСВ

За вісім місяців 2018 року до бюджету Донецької області надійшло
4 млрд 662 млн грн єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у тому числі у серпні платниками Донеччини сплачено 594,5 млн грн єдиного внеску.

Повна виплата заробітної плати та сплата єдиного соціального внеску – обов’язок кожного працедавця, тому фіскальними органами Донеччини постійно проводиться комплекс заходів з легалізації трудових доходів громадян.

Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що згідно Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» ставка страхового внеску становить 22 відсотки до визначеної бази нарахування. Сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за кожну особу, що визначається як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску. Мінімальний розмір страхового внеску у 2018 році становить 819,06 гривень (3723,0 х 22%).

Фіскальна служба Донеччини акцентує увагу, що саме єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є основним джерелом наповнення фондів соціального страхування, за рахунок яких фінансуються державні соціальні програми, здійснюється виплата пенсій, матеріальної допомоги громадянам тощо. Тому в черговий раз закликаємо працедавців регіону сумлінно ставитись до виконання своїх конституційних обов’язків – своєчасно та в повному обсязі сплачувати податкові зобов’язання.   

ГУ ДФС у Донецькій області 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *