Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 17 вересня 2018 року

Спортсмени з Краматорська взяли участь в турнірі з греко-римської боротьби пам’яті Г. Узуна

На цих вихідних в Маріуполі пройшов 8-ий Всеукраїнський турнір з греко-римської боротьби серед молодших юнаків 2004-05 р.н., присвячений пам’яті Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України, Заслуженого тренера України Г. Г. Узуна

У змаганнях взяли участь близько ста борців з Донецької, Полтавської, Київської областей та м. Києва. У тому числі були і спортсмени Краматорської ДЮСШ №1 за видами боротьби. За результатами змагань хлопці зайняли призові місця.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Музичний марафон до 150-річчя Краматорська завершився грандіозним святом у Старому місті

У Старому місті завершився музичний марафон до 150-річчя Краматорська. Для краматорчан заспівала Alyosha – одна з найяскравіших зірок на сучасній українській естраді.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Краматорчани відзначили 260-річчя селища Шабельківка

У селищі Шабельківка 15 вересня відбулися масові гуляння, присвячені 150-річчю Краматорська і 260-річчя від дня заснування Шабельківки.

Організаторами свята виступили громадська організація «Наш Краматорськ» і Шабельківська селищна рада. Біля палацу культури «Ювілейний» відкрилася художня площадка з майстер-класами, аніматорами, фотозонами, де кожен міг цікаво провести час. Поруч для гостей свята готували козацький куліш.

За матеріалами сайту «Новости Краматорска»

Велосипедистам на Донеччині провели екскурсію на дні Сарматського моря

  Велосипедисти Дружківки, Краматорська, Слов’янська, Запоріжжя та Києва долучилися до краєзнавчої подорожі. Велосипедисти відвідали пам’ятку «Дружківські скам’янілі дерева» і дізналися, як провести цікаво вихідний. Організатором цієї екскурсії став Дружківським велоклуб «Level». Люди різного віку долучилися, щоб послухати краєзнавця Миколу Швеця. Він понад 45 років викладав в Олексієво-Дружківській школі географію, у 1974 році знайшов неподалік скам’янілі дерева і почав вивчати їх. Виявилося, що то залишки араукарій, які росли на нашій землі 250 мільйонів років тому. За сприяння сільського учителя сприяння у 1975 році ці дерева стали пам’яткою загальнодержавного значення.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Для шукачів роботи провели інформаційний семінар

  У Маріупольському міському центрі зайнятості відбувся інформаційний семінар для 20 шукачів роботи за участю представників Маріупольського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Донецької області.

Фахівці центру зайнятості інформували присутніх про існуючі техніки пошуку роботи, наводили приклади ефективного спілкування з роботодавцями.

Представники закладу Ольга Гришенко та Євгенія Баландіна розповіли присутнім про порядок реєстрації на веб-порталі, а також про запроваджені Пенсійним фондом України електронні сервіси, що дозволять швидко надавати запити та отримувати інформацію про страховий стаж і сплату єдиного соціального внеску.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Сартані масштабно відзначили День селища

У святі взяли участь керівники селищ, силових структур, представники Федерації грецьких товариств України. Виступаючи перед присутніми, селищний голова Олександр Куркчі зазначив, що сьогодні сартанців можна назвати культурним центром Греків Приазов’я. Куркчі побажав ветеранам міцного здоров’я, а всім селянам мирного неба і процвітання селища.

Селищний голова Старого Криму Михайло Балабанов подарував ікону, з надією, що Божа Матір буде оберігати їх від усяких негараздів.

Жителі селища брали участь у спортивних змаганнях, пригощалися національною грецькою кухнею. А потім на них чекав святковий концерт, підготовлений силами ПК ім. Т. Каци та дискотека.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Сартані з’явився сучасний сквер

У селищі Сартана виконано реконструкцію скверу з нагоди святкування 240-річчя міста та Дня селища. Для цієї мети з міського бюджету виділили понад 3,4 млн гривень. Привітав із знаменною подією жителів перший заступник міського голови Михайло Когут.

Реалізована реконструкція скверу на території колишнього колгоспного скверу з ініціативи селищної та міської рад. Так, на цьому місці з’явилися: дитячий майданчик, літня сцена, нові тротуарні доріжки та майданчики. Також упорядкували територію зеленими насадженнями. Проект реалізований протягом чотирьох місяців 2018 року.

Подивитися на новий сквер й оцінити його красу прийшли сотні сартанцев. За їх словами, сквер стане «оазисом» затишку для дітей і дорослих.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Старому Криму реконструювали меморіальний комплекс

  Напередодні святкування 240-річчя міста і Дня селища у Старому Криму реконструювали меморіальний комплекс, до якого входять пам’ятники загиблим односельчанам у Другій світовій війні та воїнам-визволителям селища. Його відремонтували за кошти міського бюджету на суму майже 1,5 млн гривень.

Під час презентації комплексу був присутній перший заступник міського голови Михайло Когут, голова Кальміуської районної адміністрації Олександр Царьок, школярі та жителі селища.

У знак пам’яті загиблих воїнів присутні поклали квіти до пам’ятного знаку.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Покровську пройшли змагання з настільного тенісу

У дитячо-юнацькій спортивній школі Покровська пройшла першість ДЮСШ з настільного тенісу серед юнаків та дівчат, присвячений Дню фізичної культури і спорту.

Змагання були видовищними і цікавими.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Селище Новгородське в Донецькій області стане енергонезалежним

В рамках Угоди про соціальне партнерство «Інкор і Ко» Групи Метінвест з громадою підприємство завершує реалізацію масштабного проекту в Новгородському. За кошти заводу жителі селища будуть забезпечені опаленням власного житла.

Сьогодні роботи завершуються. Заводчани вже перевели на більш ефективну систему теплопостачання 172 квартири і побудували котельню в місцевій школі. Ще 38 квартир будуть підключені до індивідуального опалення до початку холодів.

За матеріалами сайту avdeevka.city

“Герої не вмирають!”: Білборд із загиблим під Іловайськом героєм Володимиром Бражником з’явився в Лимані на Донеччині

У м. Лиман вивісили білборд із портретом українського Героя Володимира Бражника, воїна загиблого при виході з Іловайського котла.

За матеріалами сайту «Цензор.нет»

У Торецьку відбулись футбольні матчі в межах проведення першості Донецької області

15-16 вересня 2018 року в межах проведення Першості Донецької області відбулись футбольні матчі молодших і старших вікових груп серед дитячо-юнацьких спортивних шкіл та футбольних клубів. 15 вересня гравці Торецької команди «Шахтар» приймали на стадіоні «Авангард» команду ДЮСШ м. Покровськ. Господарі поля поступились гостям з рахунком 1:0 та 2:0. 16 вересня гравці команди «Шахтар» (Торецьк) провели матчі в м. Вугледар з командою ДЮСШ Вугледар. Гра закінчилась рахунком 6:0 та 5:1 на користь вугледарських спортсменів.

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

День японської культури

У Центральній бібліотеці для дорослих міста Торецьк в рамках проекту «Сприяння сталому розвитку та згуртуванню громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі», що впроваджує Міжнародна організація з міграції за підтримки Уряду Японії, відбувся День японської культури. В цей день чимало дітей та дорослих із задоволенням прийняли участь в заході, та долучились до майстер-класів із створення Японської кукли Чіогамі, японської квітки з шовкових стрічок, власноруч виготовили ікебану, та пізнали таємниці чайної церемонії. Майстер Хітоші Накамура подарував мешканцям Торецька незабутній майстер-клас із каліграфії. Працівники бібліотеки організували показ документального фільму про Японію, створили тематичні фото-зони.

Захід відбувся за участю Українсько – Японського центру КПІ ім. Ігоря Сікорського, завдяки якому тореччани мали нагоду долучились до культури дивовижної Країни Сонця, що сходить.

За матеріалами сайту Торецької ВЦА

Вітання з днем рятівника України!

17 вересня в районному Будинку культури відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня рятівника. Привітати працівників такої потрібної і важливої професії завітали голова Мангушської РДА Дмитро Черниця, заступник голови районної ради Світлана Олефір, Ялтинський селищний голова Дмитро Мінаєв, секретар Мангушської селищної ради Наталія Паршина. Помічник народного депутата України Дмитра Лубінця Павло Лінник.

Кожен день, кожної години, у будь-яку пору року та час доби рятівники і пожежники ризикують власним життям. Вони завжди готові якнайшвидше допомогти тим, хто найбільше потребує невідкладної допомоги. За проявлений професіоналізм, сумлінне виконання службових обов’язків та з нагоди Дня рятівника подяки райдержадміністрації та районної ради отримали найкращі працівники галузі.

За матеріалами сайту Мангушської РДА

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *